Wilbrink nieuwe voorzitter Zeeburgia: “Het is een eer”

Zeeburgia meldde vlak voor deze zomer trots dat Marianne van Leeuwen de nieuwe directeur betaald voetbal van de KNVB is. Huub Wilbrink is haar opvolger en wil de komende jaren met veel energie nieuwe stappen zetten met de vereniging.

De nieuwe voorzitter is geen onbekende bij de club, want hij begon al op zijn twintigste bij Zeeburgia als jeugdtrainer. De afgelopen zeven jaar was hij eerst penningmeester in het bestuur en daarna was hij vice-voorzitter onder Van Leeuwen. “Toch voelt het anders als je daadwerkelijk de nieuwe voorzitter bent”, vertelt Wilbrink over zijn eerste periode in zijn nieuwe functie. “Hoewel ik de afgelopen jaren al trots deel uitmaakte van het huidige bestuur, heb ik nu een andere rol te vervullen. Dat doe ik met veel ambitie en vertrouwen.”

Leuk detail is dat Van Leeuwen in het verleden Wilbrink al eens voorstelde om van rol te wisselen, wat een mooie blijk van vertrouwen was van de huidige directeur betaald voetbal van de KNVB. “Ik vond het destijds echter prima gaan in onze functies, waarop we samen besloten dit niet te doen. Deze zomer werd de situatie met het vertrek van Marianne echter anders. Huub vertelt: “Tijdens de zomervakantie heb ik de tijd genomen er goed over na te denken, maar eigenlijk wist ik het al snel. Ik ben trots op de warme en unanieme steun van het bestuur en heb heel veel zin om samen met iedereen verder te bouwen aan onze mooie club. Het is prachtig om mijn ervaring in het bedrijfsleven en publieke sector ook op deze manier in te zetten bij een vereniging. Het is een echte eer dat ik deze rol bij zo een mooie club krijg.”

Het huidige bestuur heeft Marianne’s taken verdeeld en gaat de komende periode een analyse maken of het nog een persoon aan het bestuur wil toevoegen. Zeker is wel dat men de inbreng van Van Leeuwen gaat missen. “Marianne had vaak een juridische bril op, waardoor zij anders naar sommige onderwerpen keek. We hebben daar als bestuur ontzettend veel profijt van gehad. Tegelijkertijd bracht ze een mooi netwerk mee en was ze commercieel zeer sterk. Ze laat de club in zeer gezonde staat achter en met de rest van het bestuur die ook allemaal de hele periode blijven zijn we er klaar voor om verder te bouwen aan de toekomst van Zeeburgia.”

Aangezien Wilbrink al onderdeel was van het huidige bestuur, is hij niet van plan om grote onderdelen van de reeds ingeslagen weg te wijzigen. Een belangrijk aspect blijft het creëren van betrokkenheid bij de leden van de club. “Het blijft voor elke vereniging lastig om vrijwilligers enthousiast te krijgen voor een vrijwilligersfunctie. Een van mijn ambities bovenop onze inhoudelijke doelstellingen is tóch om die energie nog meer uit de leden te krijgen, waardoor het normaal wordt om echt wat voor de vereniging te doen. Het is leuk te merken dat zich de afgelopen periode alweer nieuwe mensen hebben gemeld meer te gaan doen. Samen maken we namelijk Zeeburgia.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Zeeburgia

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)