Winnend De Meteoor draait 0-2 achterstand in laatste kwartier om

De Meteoor heeft zondagmiddag een geweldige comeback gemaakt tegen BSM. De vereniging stond twintig minuten voor tijd met 0-2 achter, maar was uiteindelijk nog in staat om met een 3-2 overwinning naar huis te gaan. Daarmee wint het team van oefenmeester Trevor Strobbe zijn eerste bekerduel.

De Amsterdammers speelden afgelopen seizoen geweldig en stonden fier bovenaan in de vierde klasse. Deze zomer vertrokken echter meerdere dragende krachten, waaronder Youri Nederloff, waardoor De Meteoor een nieuw team moest opbouwen. Daar was in de eerste helft echter weinig van terug te zien, want de club creëerde als vanouds verschillende kansen om vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. In de eindfase ging het alleen steeds mis voor De Meteoor. Aan de andere kant was het wél raak. Na een afgeslagen corner kwam de bal terecht bij een speler van BSM. Hij schoot op doel en wist daarin zijn medespeler te bereiken, die raak schoot: 0-1.

Het was een flinke waarschuwing voor De Meteoor, dat het maar niet voor elkaar kreeg om de bal tegen de touwen aan te jagen. Strobbe besloot daarom om in de rust een tactische wissel toe te passen door met drie in plaats van twee aanvallers op het veld te spelen. De Meteoor kreeg daarmee nog beter grip op de wedstrijd, maar de vele kansen resulteerden nog altijd niet in de belangrijke treffers. Twintig minuten voor tijd maakte De Meteoor voor de tweede keer een verdedigende fout en was het wederom raak voor BSM: 0-2.

Er zat voor De Meteoor niets anders op om achterin één-op-één te spelen om voorin de kans op een doelpunt te vergroten. De aansluitingstreffer viel al een kwartier voor tijd door een raak geschoten penalty van Mike Huisman. Vijf minuten later werd bij een lange bal over de verdediging van BSM Fabian Baan in staat gesteld om te scoren. Hij lobde de bal over de keeper en bracht zo de stand gelijk. Als klap op de vuurpijl schopte Mano Oosterbaan een paar minuten voor tijd De Meteoor naar een overwinning: 3-2.

“Dit is qua instelling van de groep natuurlijk fantastisch, echt een opsteker”, reageerde Strobbe na de wedstrijd. “We zijn het met afgelopen jaar niet gewend om met 2-0 achter te staan. Hoewel we nog veel jongens missen, waren we nog altijd beter dan BSM. Zij scoren bij twee ongelukkige momenten van ons achterin, en we staan met 2-0 achter. Maar dat hebben we uiteindelijk fantastisch opgepakt. Mijn complimenten voor de groep.”

Tekst: Jordi Smit