Winst AGB op bezoek bij DSOV

Na het gelijkspel vorig weekend tegen Kolping Boys wilde AGB de zegereeks weer continueren. Deze zondag stond een uitwedstrijd bij DSOV op het programma. Op Sportpark Zijdewinde werd het in de slotfase heel even spannend, maar AGB kan de drie punten weer bijschrijven. Het werd 2-3 in het voordeel van de bezoekers.

In de beginfase enkele speldenprikjes aan beide kanten, maar AGB nam het initiatief over. Bakary Jobe werkte hard en zette druk. De spits kwam met de bal tot de achterlijn. Hij gaf een puntgave voorzet waardoor Hassan Aanzi kon koppen. Hij liet doelman Davy de Back kansloos. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers op een 0-2 voorsprong. Aanvoerder Hursut Meric was in balbezit op het middenveld. Hij zag Marouane Bensabouh diep gaan en gaf de bal. Bensabouh behield oog in oog met de keeper het overzicht en legde af op spits Jobe. Het doel was door de uitgekomen doelman leeg, dus Jobe kon eenvoudig binnen tikken. In de eerste helft kreeg AGB meerdere kansen om de score uit te breiden, maar met een 0-2 tussenstand zochten de ploegen de kleedkamers op.

De tweede helft was paar minuten onderweg toen DSOV de aansluitingstreffer maakte. Het doelpunt werd gemaakt door Kay Gerritsen. Rap daarna weer een mogelijkheid voor DSOV. AGB verspeelde de bal, waardoor Nick Wals namens de thuisploeg oog in oog kwam met keeper Selahattin Dagasan. De doelman keerde de inzet en hield zijn ploeg op de been. Later kwam AGB op een 1-3 voorsprong. Na overtreding op Faouzi Ben Yerrou mocht Meric aanleggen voor de vrije trap. De bal werd door de aanvoerder voorgegeven en door spits Jobe binnen gekopt.

Na de 1-3 bleef AGB combineren en domineren, maar toch werd de ploeg minder scherp. DSOV gaf zichzelf ook niet gewonnen. Weer was Gerritsen dichtbij een treffer: hij knalde op de lat. In de slotfase raakte Gerritsen weer het aluminium, ditmaal schoot hij een vrije trap op de paal. Vlak voor het eind van de wedstrijd was het toch raak voor de gastheren. Bianco Carolina maakte de 2-3. Na de treffer floot leidsman Rob Wassink voor het einde van de wedstrijd.

“We maakten het onszelf in de slotfase nog even moeilijk”, blijft AGB-trainer Imdat Ilgüy terug. “We speelden af en toe echt erg goed deze wedstrijd, dus jammer dat het nog even spannend werd. Je zag dat spelers in de laatste fase net de verkeerde keuze maakten. Anders hadden we al verder uit kunnen lopen…” Gedurende de wedstrijd had AGB inderdaad meerdere mogelijkheden gekregen om de score verder uit te breiden, maar DSOV was in de tweede helft ook dreigend.

De trainer van AGB is uiteraard content met de drie verzamelde punten en kijkt uit naar de volgende wedstrijd. Dan komt AFC’34, de nummer 2, op bezoek bij AGB. Als de Amsterdammers winnen, wordt de tweede plek van AFC’34 overgenomen. Bekijk hier de stand, uitslagen en het programma in de zondag eerste klasse.

Bekijk hier meer foto’s van de wedstrijd.