Winst in blessuretijd brengt AGB dichterbij koploper

Lange tijd leek het erop dat AGB averij ging oplopen in het duel tegen Kolping Boys. De ploeg uit Alkmaar stond derde, terwijl AGB de tweede plaats in handen had. In de blessuretijd wist AGB toch te scoren, waardoor de volle buit mee terugging naar Amsterdam. Terwijl er bij Kolping Boys ook wat te vieren viel. Ondanks de nederlaag werd de tweede periode binnengesleept. Hierdoor is de ploeg verzekerd van nacompetitievoetbal.

“In de eerste helft werden we vast gezet door Kolping Boys. Vervolgens deden we het ook niet goed”, blikt AGB-trainer Imdat Ilguy terug op de topper. “We gingen te veel lopen met de bal en Kolping Boys deed het echt goed. Ze maakten het ons erg lastig. En wij bleven op de been door doelman Selahattin Dagasan.” Kolping Boys kreeg twee zeer grote kansen, maar de AGB-keeper hield het doel schoon.

Na de pauze ging het voor AGB beter. Het werd voor Kolping Boys zwaarder om dezelfde energie in de wedstrijd te leggen. “Vervolgens gingen wij meer voetballen.” De bal ging nu wel via de zijkanten en de Amsterdammers vonden elkaar gemakkelijker. De tweede bal werd meer gewonnen, waardoor het beter ging. “Wel hanteerden we, mijn inziens, nog te veel de lange bal.” Jordan de Jong, die volgend seizoen actief is voor FC Rijnvogels, schoot in de blessuretijd de 0-1 tegen de touwen.

Ilguy is erg blij met het resultaat. “Dit zijn de lekkerste overwinningen, helemaal omdat koploper HBC punten verloren heeft.” De achterstand op de koploper bedraagt nu een punt. Volgende week speelt AGB een uitwedstrijd. Men gaat op bezoek bij het dolende Fortuna Wormerveer. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a

Stap naar Derde Divisie voor Jordan de Jong, hij verruilt AGB voor FC Rijnvogels

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB