Home / slideshow / Winst voor AGB in Loosdrecht (3-4)

Winst voor AGB in Loosdrecht (3-4)

Zaterdagmiddag om 17.00 uur werd er afgetrapt in Loosdrecht tussen de plaatselijke sportvereniging en het Amsterdamse AGB. Voorafgaand aan de wedstrijd waren allebei de ploegen al geplaatst, ze versloegen in de weken hiervoor FC Weesp en De Kennemers.

De wedstrijd was nog maar niet onderweg toen de bezoekers op voorsprong kwamen. Na een foutieve breedtepass wist AGB te profiteren. Middenvelder Marouane Bensabouh maakte de openingstreffer van het duel. Binnen het half uur kwam AGB al op een 0-2 voorsprong. Loosdrecht wilde een aanval van de Amsterdammers onschadelijk maken, maar het resulteerde in een penalty. Vanaf de strafschopstip schoot Bakary Jobe raak. Lang duurde het niet voordat Loosdrecht de aansluitingstreffer maakte. Er was sprake van miscommunicatie tussen de laatste linie en doelman van AGB. Hierdoor kon Maarten Nikkessen binnen koppen: 1-2. Wel liep AGB weer uit naar een 1-3 voorsprong. Doelpunt kwam op naam van Hursut Meric. Voor rust kwam Loosdrecht weer op gelijke hoogte, eerst rolde een terugspeelbal van AGB in het eigen doel. Nikkessen maakte ook zijn tweede van de middag: 3-3.

Het begin van de tweede helft was het eenrichtingsverkeer. AGB drong Loosdrecht helemaal terug op eigen helft. In minuut 67 werd dan ook de 3-4 gemaakt door Bensabouh. Ook had AGB in de tweede helft nog tweemaal de paal geraakt. Centrale verdediger Björn Purperhart kopte op het aluminium, aanvoerder Hursut Meric omspeelde nog twee tegenstanders en de keeper. Vanaf de achterlijn raakte hij ook de paal. Nadat het team op voorsprong kwam, maakte het zichzelf wel lastig. De spelers gingen lopen met de bal, waardoor zichzelf enigszins in de problemen bracht. Het laatste kwartier ging de wedstrijd op en neer, met kansen over en weer. Er werd echter niet meer gescoord, waardoor AGB de groepswinst binnensleepte.

“We speelden eigenlijk niet slecht, maar hadden bij rust eigenlijk wel 1-4 of 1-5 voor moeten staan. Alleen twee van die schoonheidsfoutjes, dat is vervelend. We kwamen wel goed uit de kleedkamer, het eerste kwartier had Loosdrecht weinig te zeggen.” Wel gaat AGB vol vertrouwen het seizoen in, de ploeg gaat voor het kampioenschap. Trainer Imdat Ilguy heeft nog niet zijn uiteindelijke basis voor ogen, aangezien hij nog enkele spelers mist.

Volgende week gaat AGB op bezoek bij FC Uitgeest. Het afgelopen seizoen ging de wedstrijd tussen het FC Uitgeest en AGB niet door. Op eigen bodem won AGB met 1-0. Klik hier om het complete programma van de eerste klasse zondag te zien.

Archieffoto door Jos Spitteler

Send this to a friend