Home / Algemeen / Winst voor Ankaraspor in vermakelijke topper met TABA

Winst voor Ankaraspor in vermakelijke topper met TABA

Ankaraspor heeft zondagmiddag de topper met TABA weten te winnen. Het vermakelijke duel, waarin maar liefst vier penaltys werden gegeven, eindigde in 4-3.

Het waren de bezoekers van TABA die het beste aan de wedstrijd begonnen en na een kwartier dan ook verdiend de leiding namen. Een afstandsschot van Luc ten Brink hobbelde op het droge grasveld het doel in.

Na een klein half uur kreeg Ankaraspor een penalty toen aanvoerder Cihan Kambur gevloerd werd. Hij ging zelf achter de bal staan, maar zijn inzet door het midden werd met de voet gestopt door doelman Roel Hoek. Daarna leek TABA op weg naar de 0-2. Ten Brink was er vandoor en werd overduidelijk aan het shirt getrokken, maar de scheidsrechter zag er niets in. Het was daarna Ankaraspor dat de 1-1 maakte. Wat als voorzet bedoeld leek door Kerem Senel, plofte via de binnenkant van de paal in het doel. Voor rust werd het ook nog 2-1. Nadat Ten Brink de bal hard in zijn gezicht had gekregen en verzorging had gehad, kwam hij weer het veld in. Dat deed hij echter zonder toestemming, wat hem geel opleverde en voor Ankaraspor een vrije trap. De bal werd losgelaten door doelman Hoek, waarna Ercan Koc van dichtbij kon binnen tikken. Daarmee was de 2-1 ruststand bereikt.

Na rust kreeg ook TABA een penalty, nadat Pepé Dekker lichtjes werd geraakt. Ten Brink schoot de bal netjes in de rechterhoek: 2-2. Er volgden daarna kansen over en weer en een klein kwartier voor tijd ging de bal weer op de stip. Uit een corner van Ankaraspor ontstond een scrimmage en werd er hands gemaakt. Dit keer ging Kerem Senel achter de bal staan en hij schoot raak. De thuisploeg wist daarna de marge naar twee te vergroten met een aanval over links. Het was Deniz Aktan die het laatste zetje gaf. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar er volgde nog een onrustige slotfase. Zo raakte TABA nog de lat en kregen ook de bezoekers hun tweede penalty van het duel. Dit keer schoot Ten Brink de bal in de linkerhoek. We zaten toen al in de blessuretijd, maar de scheidsrechter liet de tweede helft maar liefst 56 minuten duren. TABA kreeg nog mogelijkheden op de 4-4 en stuurde ook keeper Hoek nog een keer mee naar voren. Maar Ankaraspor trok de zege over de streep.

Volgende week treft Ankaraspor Geinburgia. TABA haalt midweeks het duel met Waterwijk in en staat in het weekend weer een topper te wachten, dan tegen TOGBekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 4e