JOGA Fortius - Ouderkerk

Winst voor Ouderkerk bij AFC Quick 1890

Op bezoek bij AFC Quick 1890 in Amersfoort heeft Ouderkerk een 2-4 overwinning geboekt.

Met name in de eerste helft liet Ouderkerk een goede indruk achter. Met goed combinatiespel en vlot uitgevoerde aanvallen werd de tegenstander herhaaldelijk onder druk gezet. Zo ook in de negende minuut. Aanvoerder Tim Baas stuurde met een fraaie pass Thijs de Dood op rechts de diepte in. Diens voorzet belandde bij Jerom Meester en – evenals vorige week – wist hij beheerst te scoren (1-0). De feestvreugde was echter van korte duur want amper vijf minuten later was het weer gelijk. Vanuit een voorzet over rechts stond een Quick-speler volkomen vrij voor het Ouderkerk en die wist daar wel raad mee (1-1).

Opnieuw vijf minuten later was het weer De Dood, die met een sublieme pass Quinten Drupsteen wist te bereiken. Zijn rush richting de Quick-goalie werd beloond met een uitstekende goal (1-2). En vóór de rust werd het zelfs 1-3. Ruben Kalkman zette de turbo aan en was uiteindelijk met de Quick-goalie gelijk bij de bal. Het geblokte schot kwam vervolgens bij Meester, die ter hoogte van de middenlijn stond. Met de keeper uit z’n goal aarzelde hij geen moment en zijn afstandsschot verdween tussen de palen.

Halverwege de tweede helft werd het via Kalkman ook nog 1-4. In de slotminuten viel nog wel de 2-4, maar die was voor de statistieken. Komende zondag treft Ouderkerk Amsvorde en mag het op jacht naar de derde overwinning op rij. Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Archieffoto: Minke Wiggerink