Winst voor Ouderkerk bij herstart

Ouderkerk was begin december met een goed gevoel de winterstop ingegaan. Het wist van de eerste tien duels er acht te winnen. De ploeg wilde dat een passend vervolg geven tegen PVC en slaagde daarin: 2-1.
Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar ook al. Dat resulteerde thuis in een 4-2 zege voor Ouderkerk, maar uit in een 0-2 nederlaag. Beide teams waren dus aan elkaar gewaagd. Dat bleek ook nu het geval.

Het werd – vooral de eerste helft- een open wedstrijd, die alle kanten op kon. PVC zette in de allereerste minuut de toon. Bij een voorzet van rechts wist Dax de Wit door goed ingrijpen erger te voorkomen. Niet lang daarna werd ook Ouderkerk gevaarlijk. Bijvoorbeeld in de vierde minuut, toen Durante Olsman vanaf links de bal voorzette. Via het hoofd van Charlie den Hertog ging de bal rakelings over. In de zevende minuut was het wel raak. Aanvoerder Tim Bass wist Olsman te bereiken. Zijn voorzet was op maat, waardoor Pepijn de Koning kon scoren.

Er volgden opgelegde kansen over en weer, zonder dat er meer goals kwamen. Er kwamen vooral veel dreiging via Olsman en mede dankzij hem viel uiteindelijk ook de 2-0. Een aanval die op niets uit leek te lopen, resulteerde nog in een corner. Olsman bracht de bal voor het doel en Thijs de Dood leek met het hoofd te scoren. Het oordeel was echter dat de bal nog niet over de doellijn was. Den Hertog gaf echter alsnog het laatste tikje.

Na rust opnieuw voldoende kansen over een weer. Zo moest De Wit na een paar minuten ingrijpen bij een kopbal van dichtbij. Ouderkerk kreeg daarna ook kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar vooral PVC was dicht bij een aansluitingstreffer. Die kwam er uiteindelijk in de 91e minuut. Zo werd het onnodig nog even spannend, maar uiteindelijk kon Ouderkerk drie punten bijschrijven.

Volgende week reist Ouderkerk af naar HOV/DJCR in Rotterdam. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink