Winst voor Ouderkerk op FC Aalsmeer

Ouderkerk vervolgde zondag de competitie tegen FC Aalsmeer. Vorig seizoen handhaafde die ploeg zich ternauwernood, nu draaien ze mee bovenin de middenmoot. Het was echter Ouderkerk dat de punten thuis hield: 3-1.

In de vijfde minuut kwam Aalsmeer nog wel op voorsprong, toen Jayson van der Neut scoorde op aangeven van Dave Leenders. Ouderkerk moest in de achtervolging. Het wachten was op de gelijkmaker. In de 27e minuut schoot de mee opgekomen centrale verdediger Roy La Grouw na een corner nog rakelings langs de kruising. Dat bleek uitstel van executie. Opnieuw uit een corner (nog geen minuut later) was het Thijs de Dood die met een kopbal in de uiterste hoek Bart Koopstra, de Aalsmeerse-goalie, verraste. Die dacht dat de bal naast zou gaan. Niet dus (1-1).

Opnieuw een minuut later leek de ijverige Quinten Drupsteen de 2-1 voorsprong op zijn schoen te hebben. Hij werd prima de ruimte ingestuurd maar oog-in-oog met de keeper rolde de bal net langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. De voorsprong voor Ouderkerk kwam er uiteindelijk in de 38e minuut. Wederom een prima aanval over de rechterflank, waarbij rechtervleugelverdediger Pepijn de Koning alle ruimte kreeg. Zijn voorzet over de grond leek voorlangs te gaan, maar Daan van Unen dacht daar anders over. Hij onderschepte de bal naast de paal van het vijandelijke doel precies op de achterlijn. Hij wist de bal daarna zodanig effect mee te geven, dat die zonder de paal te raken uiteindelijk aan de andere kant in het doel verdween.

Ook praktisch de hele tweede speelhelft was Ouderkerk de bovenliggende partij. Andermaal een goed bezet middenveld van waaruit met enige regelmaat de flanken werden opgezocht. Opvallend daarbij was ook dat daarbij het spel vaak werd verplaatst en daardoor het hele speelveld werd benut, waardoor Aalsmeer voornamelijk achter de feiten aanholde. En hadden ze dan een keer de bal dan werd veelal de lange bal gehanteerd en daar wist Ouderkerk wel raad mee. De 2-1 voorsprong is dan ook geen enkel moment meer in gevaar geweest en al helemaal niet toen in de 62e minuut uit een voorzet vanaf de linkerflank invaller Alexander Kok werd bediend. Zijn kopbal betekende een assist op spits Daan van Unen, die zijn tweede doelpunt van de middag liet aantekenen (3-1).

Dat was ook de eindstand, waarmee Ouderkerk er prima voorstaat met het oog op de nacompetitie. Over twee weken gaat de ploeg op bezoek bij SVH in Den Haag, FC Aalsmeer gaat dan naar Roda ’46 in Leuden. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink