Winst voor TOG na moeizame wedstrijd tegen Nieuw West United

Zondag vierdeklasser TOG heeft na een moeizame wedstrijd uiteindelijk toch de volle winst gepakt in de thuiswedstrijd tegen Nieuw West United. Beide ploegen zijn afgelopen jaar gedegradeerd uit de derde klasse en willen snel weer terugkeren in die klasse.

De wedstrijd ging vanaf het begin gelijk op, met iets wat verzorgder voetbal van Nieuw West United. De thuisclub probeerde meteen druk te zetten op de verdediging van Nieuw West, maar de bezoekers speelden zich er meestal goed onderuit. Kleine mogelijkheden voor TOG waren er wel via Romello Boston en Ivo de Waal terwijl aan de andere kant Nieuw West vooral gevaarlijk was in de omschakeling. In de 28e minuut was het dan toch raak voor TOG, na goed voorbereidend werk van de prima spelende Romello Boston kon Ivo de Waal via een verdediger raak schieten: 1-0. Hierna kreeg Nieuw West United een goede kans, maar verdediger Bright Owusu wierp zich in de baan van het schot. Het was evenwel uitstel van executie want twee minuten later werd de bal door TOG-keeper Taskin niet goed ingespeeld en de bezoekers verzilverden dit buitenkansje: 1-1.

Na de pauze eigenlijk hetzelfde spelbeeld, weinig kansen voor beide doelen en veel oponthoud door blessures en vele discussies met de overigens prima leidende scheidsrechter Vorm. TOG-trainer Kroese bracht vers bloed in zijn ploeg en dit betaalde zich even later uit. Een van de invallers, Rahiet Sadal, bracht met een prima steekbal Ivo de Waal in stelling en de snelle spits schoot de bal met de punt van de schoen langs de doelman en zijn ploeg op de 2-1 voorsprong.

Nieuw West United probeerde hierna alles op de aanval te gooien en kreeg nog een vrije trap op de rand van de 16 meter, die in de TOG-muur smoorde. Helaas werd hierna de wedstrijd ontsierd door twee rode kaarten aan de zijde van Nieuw West United en werd vlak voor tijd de wedstrijd zelfs even gestaakt. Na deze ingelaste pauze kwam de TOG-verdediging niet meer in gevaar, onder leiding van de weer uitstekend spelende Ed Nyargo. De beste kans was nog voor TOG-er Sadal maar hij schoot van dichtbij tegen de Nieuw West-doelman op. Zo was de ploeg van Leroy Kroese drie kostbare punten rijker geworden na een moeizame wedstrijd.

Zondag aanstaande gaat Nieuw West United op bezoek bij koploper Ankaraspor en speelt TOG in Duivendrecht bij CTO’70. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 4c

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)