Winterkoning 10: Roda’23 (4E)

De eerste competitiehelft zit er zo goed als op, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio in een elfdelige serie op een rijtje. In deel 10: RODA’23 (zaterdag), dat gezien de kwaliteiten verplicht is om kampioen te worden in de vierde klasse E.

Met een hele nieuwe groep probeerde RODA’23 nieuw leven in het zaterdagelftal te blazen. Een vriendenteam heeft de selectie overgenomen, met daarin een hoop spelers die ervaring hebben in het eerste elftal van de Bovenkerkers of elders. Voor trainer Jordy Roedoe, bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer, was het doel meteen duidelijk: promoveren naar de derde klasse.

De eerste stappen zijn gezet. De periodetitel werd in de wacht gesleept en van de elf wedstrijden verloor RODA’23 er slechts één, tegen RKAVIC. De voorsprong op achtervolger Eemnes bedraagt vijf punten. Bovendien was de vierdeklasser de best presterende club uit de hele regio.

Foto: Koos van der Leest

De Trainer
Roedoe kijkt met een goed gevoel terug op het eerste deel van het seizoen. “De eerste seizoenshelft is meer dan geslaagd. We hebben de ambitie uitgesproken kampioen te willen worden en dan is het mooi dat je met de winter ook bovenaan staat. Al geeft dat geen garantie voor het einde van het seizoen.” Ook qua spel voldoet het seizoen voldoet het vooralsnog aan de verwachtingen. “Zeker in het begin. Daarna hebben we wat blessuregevallen gehad, waardoor we iets kwetsbaarder werden en sommige wedstrijden ook met de hakken over de sloot wonnen. Als je kampioen wil worden, moet je ook in zulke wedstrijden een beetje geluk hebben.”

De oefenmeester kijkt met goede moed uit naar de tweede seizoenshelft. Toch kunnen er ook nog een paar dingen beter. “Het spel moet veel constanter worden. We moeten niet denken dat als we paar keer gewonnen hebben, we weer achterover kunnen leunen. Die gemakzucht zit totaal niet in mijn aard, terwijl de jongens meer hebben van: ‘trainer relax, we strijden voor je, het komt allemaal goed’”, lacht Roedoe.

Foto: Jos Spitteler

Blikvanger
Jesper Hottentot is één van de spelers die juist geen ervaring heeft in een eerste elftal. Hij speelde in de Zondag 3 van de Bovenkerkers en kan uit de voeten als rechtsback of buitenspeler. In het begin speelde hij niet alles, tot hij als invaller tegen Sporting Martinus de show stal met twee goals en twee assists. “In het begin moest ik nog even me basisplekje veroveren. Toen ik eenmaal mijn plek had veroverd, denk ik dat ik goed gepresteerd heb.” Twee weken na de wedstrijd tegen Sporting Martinus scoorde Hottentot in de slotfase ook nog de winnende tegen Ouderkerk (1-2).

Ook hij kijkt met een positief gevoel terug op de eerste seizoenshelft. “Aangezien we maar één wedstrijd verloren hebben. De rest hebben we goed gepresteerd en gewonnen.” Hottentot denkt wel dat er voetballend nog verbetering in zit. “Ik denk dat we voetballend nog vooruitgang kunnen boeken en dat daar ons verbeterpunt ligt.”

Foto: Jos Spitteler

Verwachting 2019
Roedoe is duidelijk in zijn verwachting van het nieuwe jaar: promoveren. “Het doel is natuurlijk een kampioenschap, want dat kost minder energie richting het nieuwe seizoen dan via de nacompetitie.” Ook Hottentot hoopt in 2019 het kampioenschap binnen te kunnen slepen. “Ik denk dat wij een heel goed en hopelijk vooral gezond 2019 tegemoet gaan, waarin we het positief afsluiten met een kampioenschap.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)