Winterkoning #2: Waterwijk (3C)

De eerste competitiehelft zit er zo goed als op, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio in een elfdelige serie op een rijtje. Vandaag in deel 2: Waterwijk, wat met een jong team op basis van doelsaldo bovenaan staat in de zaterdag derde klasse C.

Afgelopen zomer onderging Waterwijk een heuse metamorfose. Er bleven slechts vijf spelers over van het elftal van vorig jaar. Met een jong, nieuw team en veel talenten uit de eigen jeugd grepen de Almeerders net naast de eerste periodetitel. Uitgerekend die wedstrijd, tegen AH’78, werd met 3-2 verloren. Dat was de enige nederlaag in de eerste seizoenshelft. Halverwege heeft Waterwijk evenveel punten als nummer twee Altius, maar een beter doelsaldo: +21 om +20. De doelstelling van trainer Ed Otten om bij de top-3 te eindigen wordt tot op heden nog behaald.

Trainer
Aan het begin van het seizoen wist Otten niet goed wat voor teams hij kon verwachten dit seizoen. “Wij kwamen uit het district Oost en spelen nu weer in West 1. Daarom wist ik niet wat precies de sterke ploegen zouden zijn. Wel verwachtte ik meer voetballende teams dan in onze vorige competitie.”

De Almeerders hebben zich volgens Otten ontwikkeld in de afgelopen wedstrijden. “Zo kwamen er een aantal jongens terug vanuit hun blessure waardoor we vooral aanvallend weer meer opties kregen”, legt de oefenmeester uit. Daarnaast heeft Waterwijk naar zijn mening in de ‘topwedstrijden’ laten zijn dat het met de mentaliteit, passie en beleving van de Almeerders goed zit.

Blikvanger
De man die de eerste seizoenshelft opviel bij Waterwijk was de jonge Lynel Lemmert. In de laatste wedstrijd voor de winterstop was hij nog verantwoordelijk voor twee goals tegen BFC (4-2 winst). De kracht van het team ligt volgens hem in het feit dat de jongens echt een team zijn geworden. “We zagen elkaar niet alleen op het veld, maar ook buiten het veld deden we steeds meer met elkaar.” Aan het begin was het nog wel even wennen voor Lemmert. “We waren een nieuw, jong team dus moesten we elkaar nog leren kennen. Maar ik denk het door de wedstrijden heen steeds beter is gegaan.”

Aan de kwaliteiten van het team twijfelt Lemmert niet. “Ik denk dat wij zowel gezamenlijk als individueel goede kwaliteiten hebben. In de wedstrijd tegen Hilversum hebben wij dat laten zien. We moeten deze vorm doortrekken naar de tweede seizoenshelft.”

Verwachtingen 2018
Eind januari hervat Waterwijk de competitie tegen laagvlieger De Meer. Otten: “We moeten in de tweede seizoenshelft met dezelfde passie en beleving voetballen als in de afgelopen wedstrijden.” Lemmert sluit zich hierbij aan. “We moeten geen onnodige punten gaan verliezen en mogen geen tegenstander onderschatten.” Of Waterwijk aan het eind van het seizoen met het kampioenschap aan de haal gaat, durft Otten nog niet te zeggen. “Gezien de stand zijn we een goede kandidaat, maar in de competitie kan er nog van alles gebeuren. Bovenin staan we dicht bij elkaar. Ik denk dat het tussen vier teams zal gaan.”

Het team kan zich in de ogen van de oefenmeester nog wel verbeteren in de tweede seizoenshelft. “We blijven ons natuurlijk focussen op de individuele ontwikkeling van de jongens maar daarnaast valt er ook nog veel te halen bij het afmaken van de kansen die wij creëren. Verder moeten wij tegen de lagere teams hetzelfde opbrengen als tegen onze concurrenten, aangezien we daar nog wel wat punten hebben laten liggen.”

Verslag: Harry Donne van der Poel
Foto’s: Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)