Winterkoning #6: De Meer (4F)

De eerste competitiehelft zit er zo goed als op, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio in een elfdelige serie op een rijtje. In deel 6 De Meer, dat vlak voor de winterstop een gat heeft geslagen met de concurrentie in de zondag vierde klasse F.

Na de eerste tien wedstrijden van dit seizoen staat De Meer met drie punten los van nummer twee VVA/Spartaan. Er werd nog niet verloren en de Amsterdammers speelden alleen tegen Germaan/De Eland gelijk. Dat kwam ze duur te staan, want hierdoor ging concurrent VVA/Spartaan er met de periodetitel vandoor. Gezien het vorige seizoen loopt het nu vele malen beter voor de ploeg van Donovan van Dam. Afgelopen seizoen wist De Meer zich namelijk nog maar net te handhaven met een achtste plaats.

Foto: Mario Wormhoudt | Trainer Donovan van Dam

Trainer
Deze zomer verwelkomde Van Dam enkele versterkingen en ging het steeds beter lopen. “Je ziet dat we dit seizoen de wedstrijden die we vorig seizoen net niet wisten te winnen, nu wel onze kant op kunnen trekken.” Voor dit seizoen heeft de ploeg afgesproken om het per wedstrijd te gaan bekijken. “We wilden in het linkerrijtje mee gaan doen en wellicht kans maken op een periodetitel”, vertelt hij over de doelstellingen van het team.

Foto: Mario Wormhoudt | Aanvoerder Ruben Peuchen

Blikvanger
De blikvanger bij de Amsterdammers was in de eerste wedstrijden aanvoerder Ruben Peuchen. Hij doet bovenin mee op de topscorerslijst en was een belangrijke factor in het team. “Toch is het echt een teamprestatie wat we hebben neergezet”, zegt hij bescheiden. “Na het seizoen wat we vorig jaar hadden was voor mij eigenlijk de doelstelling om geen degradatievoetbal te gaan spelen. Tot nu toe gaat dat voor mijzelf en het team best aardig.”

Volgens de aanvoerder zijn de afgelopen wedstrijden stabiel verlopen. Net als zijn trainer geeft ook hij aan dat sommige wedstrijden dit jaar wel hun kant op vallen. Hoe dat komt? “Ik vind dat op dit moment de verdediging heel goed staat en dat is zeker iets waar we stappen hebben gemaakt.”

Foto: John Beckman

Verwachtingen 2018
Allebei blijven ze nuchter met beide benen op de grond staan. “We blijven het per wedstrijd bekijken. We krijgen namelijk nog genoeg moeilijke wedstrijden”, aldus Van Dam. De Meer krijgt bijvoorbeeld nog twee keer te maken met concurrent VVA/Spartaan. “Dat zijn zes belangrijke punten, ook voor hun. Het zou lekker zijn als we die pakken of in ieder geval vier punten.” In de top-4 is het verschil erg klein en kan er dus nog van alles gebeuren. “We zien onszelf ook nog niet als kampioenskandidaat nummer één, dus we moeten nu zorgen dat we niet te vroeg gaan juichen met z’n allen. We moeten de lijn doortrekken die we in de eerste seizoenshelft hebben opgebouwd.”

Volgens Peuchen kan het team zich nog zeker verbeteren. “We moeten in de tweede seizoenshelft meer kansen creëren en deze ook maken. Dat is iets waar we wel beter in kunnen worden.”

Verslag: Harry Donne van der Poel

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!