Winterkoning deel 8: Real Sranang (4F)

De eerste competitiehelft zit erop, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio in een twaalfdelige serie op een rijtje. Vandaag in deel 8: Real Sranang, dat na een zeperd tegen Waterwijk (9-0) op de allereerste speeldag nu meedoet om het kampioenschap in de zondag vierde klasse F.

Voorzitter Edwin Lieveld sprak meteen in dezelfde week na het debacle tegen Waterwijk al over een incident. Dat bleek. De ploeg van Virgil Trustfull verloor daarna nog maar één keer (van nummer twee Nederhorst) en staat nu bovenaan in de vierde klasse F. Afgelopen seizoen liep Real Sranang promotie mis, nadat het door Vreeswijk uitgeschakeld werd in de nacompetitie.

De trainer
Sinds dit seizoen is Virgil Trustfull de trainer van Real Sranang. Hij nam het stokje over van Harvey Esajas, die naar Arsenal vertrok. Trustfull kan tevreden terugkijken op de eerste seizoenshelft. “We hebben redelijke seizoenshelft achter de rug, maar ook wisselvallig. We staan denk ik waar we horen te staan. Toch is het wisselvallig omdat we punten hebben verloren tegen ploegen waar het niet nodig was.”

De oefenmeester vindt dat zijn ploeg terecht bovenaan staat. “Gezien het spel wat wij vertonen denk ik van wel, ja. Met onze selectie had ik het ook wel verwacht.” De koploper heeft een punt voorsprong op Nederhorst en twee punten op Allen Weerbaar. Daarachter is er een gaatje naar de rest van de clubs, maar volgens Trustfull zegt dat niets. “Alles kan nog gebeuren. Ik vond ASV ’65, Geuzen Middenmeer en AS ’80 ook goed bijvoorbeeld. We hebben elkaar nu allemaal gezien. We hebben een redelijke ploeg en zijn ook fysiek sterk. Bij veel wedstrijden is het toch een beetje dat het de mannen tegen de jongens is. Bovendien hebben wij spelers als Gregory Kuster, Geoffrey Verweij en Kevin Bobson, die allemaal hoog gespeeld hebben. Zij weten wat het is om kampioen te worden. En we hebben hele goede staf.”

Foto Mario Wormhoudt | Virgil Trustfull

Blikvanger
In de spits bij Real Sranang staat dit seizoen Gregory Kuster. Hij kwam over van Zeeburgia. “Daar had ik niet echt plezier. Al mijn vrienden spelen bij Real Sranang. Ik ben nu vrolijk in het veld en heb plezier. Dat is het belangrijkste.” De spits is een vaste waarde in het elftal van Trustfull. Hij was tot nu toe goed voor achttien treffers. “Ik heb alleen tegen Waterwijk niet gespeeld. Die hebben we gelijk na de winterstop. Dan moeten we wat goed maken.”

Kuster is tevreden over de eerste seizoenshelft. “Het kan natuurlijk altijd beter, maar we hebben hard gewerkt met elkaar. In het begin waren we misschien nog niet echt een team. Dat was even wennen, nu gaat het steeds beter. Ik ben trots op de boys.”

Foto Mario Wormhoudt | Gregory Kuster viert zijn doelpunt tegen De Meer

Verwachting 2017
Trainer Trustfull ziet de tweede seizoenshelft met vertrouwen tegemoet. “We hebben nu een aantal afwezigen. Na de winterstop hebben we veel jongens terug.Dat we mee doen om de prijzen, spreekt voor zich. We moeten promoveren, maakt niet uit hoe.”

Kuster is duidelijk over wie er kampioen wordt. “De punten die we hebben laten liggen, hebben we vooral aan onszelf te wijten. Nederhorst is een sterke ploeg en Allen Weerbaar ook. Maar wij moeten kampioen worden.”

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!