Home / Algemeen / Witte kerst voor Van Mieghem
De gebroken voet van Daryl van Mieghem

Witte kerst voor Van Mieghem

Oud AFC-er Daryl van Mieghem zal dit kalenderjaar niet meer in actie komen voor zijn club Heracles. De Amsterdammer liep maandagavond in de wedstrijd tegen Jong RKC een gebroken middenvoetsbeentje op. Met zijn voet in het gips kan de aanvaller zich gaan richten op 2013.

Van Mieghem: “Ik had al een tijd je last van mijn voet maar nadat ik andere, bredere,  schoenen heb gekocht en met inlegzooltjes ben gaan spelen  was de pijn verdwenen en kon ik dus gewoon spelen.”

Gisterenavond tegen Jong RKC (4-1 verloren) zorgde een onschuldige botsing tien minuten voor tijd voor hernieuwde klachten. Van Mieghem: “Het was een heel raar moment. Het was gewoon een botsing van onze voeten in een duel. Niets geks eigenlijk maar ik had er meteen last van. Vanmiddag bleek uit foto’s dat ik dus mijn middenvoetsbeentje heb gebroken. Ik zit nu in het gips voor de komende drie weken.”

Daryl van Mieghem in actie voor Heracles in een oefenwedstrijd

Op 2 januari zal er opnieuw naar de voet van de aanvaller gekeken worden. Als de breuk goed geneest dan kan Van Mieghem op 6 januari met Heracles mee op trainingskamp. Van Mieghem: “Dat ga ik in ieder geval.  De vraag is alleen of ik dan al met de groep mee kan trainen maar ik denk dat ik dan alleen met de fysiotherapeut (Niki Leferink, red.) zal werken.”

In januari zal Van Mieghem ook met Heracles om de tafel gaan zitten over zijn contract. De voormalig AFC-er is bezig aan zijn tweede seizoen in Almelo. De club heeft een eenzijdige optie om het contract met nog een seizoen te verlengen.  Dit seizoen kwam de snelle aanvaller nog niet veel in actie voor de eredivisie ploeg. De komende weken mist hij dus ook de duels met FC Twente en PEC Zwolle en de bekerontmoeting met NAC.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC