Home / Algemeen / Wordt WV-HEDW de eerste kampioen van 2021/2022?

Wordt WV-HEDW de eerste kampioen van 2021/2022?

De competities in het amateurvoetbal naderen hun einde en er wordt flink gestreden om kampioenschappen en voor handhaving. De eerste amateurkampioen van dit seizoen zou zomaar uit Amsterdam kunnen komen.

WV-HEDW hard op weg naar de titel

Al bijna het hele seizoen heeft WV-HEDW een reusachtige voorsprong op de concurrentie, die bijna geen concurrentie meer genoemd mag worden. Inmiddels is het gat met nummer twee Nootdorp maar liefst 17 punten. Het verschil met Voorschoten ’97 bedraagt 18 punten. En dat betekent dat WV-HEDW dit weekend al de titel zou kunnen pakken. Het moet zelf winnen op bezoek bij Zwaluwen ’30 en hopen op puntverlies van Nootdorp en Voorschoten ’97.

Wie kunnen er nog meer kampioen worden?

Ook op andere plekken in Nederland kan dit weekend de beslissing vallen. In de regio Noord gaat sc Leovardia in Zaterdag 3b aan kop met een voorsprong van 16 punten op VV Anjum. Zelf winnen en puntverlies van Anjum levert dus de titel op.

Op zondag zou in Zuid 2 in Zondag 2h Marvilde kampioen kunnen worden. De voorsprong op Oirschot Vooruit is 15 punten. In deze competitie zijn na komend weekend nog 5 duels te spelen. Ook hier geldt dus dat Marvilde zelf moet winnen en Oirschot Vooruit punten moet laten liggen.

Tot slot de grootste kanshebber op de titel dit weekend: SVO ’68 dat uitkomt in Zondag 5d in de regio Oost. De club uit Ooij heeft een voorsprong van 16 punten op VVLK. Na dit weekend zijn er nog 5 duels te spelen in deze competitie. Zelf winnen volstaat dus voor SVO ’68 om de titel te pakken, het is daarvoor niet afhankelijk van de resultaten van tegenstanders.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)