WV-HEDW haalt punt in stadsderby tegen Swift na roerige week

WV-HEDW heeft in een spannende stadsderby een punt gehaald tegen Swift. De thuisploeg kwam na een half uur op voorsprong, maar Swift kwam aan het einde van de eerste helft terug tot 1-1. Dat bleek ook de eindstand.

Roerige week

De wedstrijd was extra speciaal voor WV-HEDW, omdat de club in een roerige week zat. De club werd deze week met het nieuws geconfronteerd dat trainer-coach Marcel Valk bekend maakte dat hij na vier seizoenen per direct zou vertrekken bij de club. Valk vond dat hij de groep niet meer kon ‘raken’ en wilde de handdoek direct na het verlies tegen sv Huizen (5-1, red.) in de ring gooien. Voorzitter Ronald Nijsen vroeg de gewaardeerde coach nog om bedenktijd, maar zondagavond kwam het hoge woord er alsnog eruit. Assistenten Jeffrey Ruhe en Remon van der Star namen vervolgens de taken van Valk op de twee trainingsavonden over. Helemaal onbekend was dit niet voor de twee cultuurbewakers, al eerder vervingen zijn met succes Valk bij een afwezigheid. Ook zaterdag in de derby tegen Swift namen zij de honneurs waar op de bank. ,,Ook wij moesten wat poppetjes verschuiven, dat pakte niet eens verkeerd uit.”

Geen ongelijke strijd

Op het veld was het geen ongelijke strijd tussen de twee Amsterdamse ploegen. Het verschil op de ranglijst was dan wel groot, in een derby komen er soms andere krachten los. Swift had het zelf ook niet makkelijk in aanloop naar de derby, liefst negen spelers uit de selectie zijn geblesseerd. Daardoor mochten er meerdere spelers uit de O-23 hun opwachting maken. ,,De jonge jongens hebben het goed gedaan. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. We kunnen ze met een gerust hart inzetten en ze laten wennen aan een hoger niveau,” aldus coach Jimmy Simons.

WV-HEDW kwam op voorspong. Romello Austin zorgde voor verlichting en opluchting door na een half uur zijn ploeg op 1-0 te zetten. Swift kwam echter snel terug in de wedstrijd. Kort voor rust maakte Ivar Krijger de 1-1.

In de tweede helft was het een gelijkopgaande wedstrijd. Beide ploegen kregen kansen, maar wisten niet te scoren. Met het gelijke spel heeft WV-HEDW nu vier punten en blijft het voorlaatste in de Vierde Divisie. Het Swift van Simons blijft keurig in de (sub)top op de derde plaats staan.

WV-HEDW-trainers Jeffrey Ruhe en Remon van der Star waren tevreden met het gelijke spel. “Het was een spannende wedstrijd en we hebben goed gevochten. We hadden misschien ook kunnen winnen, maar dat is niet gelukt. Anderom is Swift een topploeg en doen het heel goed. We gaan nu verder met de competitie zonder Marcel Valk en met de nieuwe trainer-coach. Tijs Schipper heeft al kennis gemaakt met de selectie en keek zaterdag toe. We hebben het idee dat hij prima bij ons gaat passen, daar hebben wij alle vertrouwen in. Wij doen met plezier weer een pas op de plaats, in de schaduw van de gelouterde Schipper waar we ons prima bij voelen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)