WV-HEDW moet kampioensfeest uitstellen na remise tegen CTO ’70

WV-HEDW is er zondagmiddag niet in geslaagd om in de vierde klasse het kampioenschap binnen te halen. De Amsterdammers namen het op het eigen sportcomplex op tegen CTO ’70 en kwamen in het duel uiteindelijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil met achtervolger TOS-Actief vijf punten. Met nog twee wedstrijden voor de boeg was een overwinning van WV-HEDW dan ook voldoende om het kampioenschap te vieren. De thuisclub ging voortvarend van start en zocht al in de beginfase naar de openingstreffer. WV-HEDW kreeg via Max Swart en Lukas Noppert direct twee goede kansen om op voorsprong te komen, maar beide spelers kregen het niet voor elkaar om het Neander Nijman moeilijk te maken.

Waar CTO ’70 in het grootste gedeelte van de wedstrijd inzakte, loerde het bij balverovering op de tegenaanval. De tactiek zorgde voor gevaar in de achterhoede van WV-HEDW. Centrumspits Jorus Verheul schoot eerst nog recht op Jules Vermeulen af, maar een paar minuten later was het alsnog raak. Uit een corner was het opnieuw Vermeulen die van dichtbij mocht aanleggen, waarbij hij ditmaal een niet te missen kansen kreeg en CTO ’70 op voorsprong zette: 0-1.

Het maakte voor WV-HEDW duidelijk dat het zondag hard moest werken voor de overwinning. De ploeg van Joram Melis was een paar minuten van slag, maar slaagde er al snel in om nieuwe kansen te creëren. Het uitstekende voetbal resulteerde echter vaak in slordige momenten in de eindfase van de aanval, waardoor de gevaren voor CTO ’70 telkens met een sisser afliepen. Nog voor rust maakte WV-HEDW wel de gelijkmaker: Gil Gilberto schoot via de onderkant van de lat raak: 1-1.

Hoewel in aanvallend opzicht veel aspecten beter moesten, kon de gastheer ook voldoende positieve zaken uit de eerste helft meenemen. WV-HEDW zocht na rust nog nadrukkelijker naar de aanval en kreeg het voor elkaar om de tegenstander volledig onder druk te zetten. Met onder meer Jesse Coffeng die voor gevaar zorgde op de vleugels kregen de bezoekers het steeds lastiger, maar telkens bereikten zijn voorzetten in het strafschopgebied van de tegenstander geen ploeggenoot.

Aangezien TOS-Actief inmiddels op een 2-0 voorsprong stond, begon voor WV-HEDW de tijd te dringen. In het laatste kwartier besloot het daarom om achterin meer risico te nemen. Diverse malen was het dichtbij een late overwinning, waarbij onder meer Diego van de Bunt Huigen opviel. De middenvelder kon echter vaak geen ruimte vinden voor een schot of liep zich vast. In de slotfase van het duel brak CTO ’70 nog een aantal maal gevaarlijk uit, maar uiteindelijk bleef het op een 1-1 eindstand.

Door de remise konden de vele toeschouwers nog geen feest vieren. “Het is onwijs balen, want we hoopten natuurlijk op een kampioenschap”, zo liet hoofdtrainer Joram Melis na de wedstrijd weten. “Vooral in de eerste helft vond ik ons spel stroperig en konden we CTO niet uit elkaar spelen. Na rust hebben we alles eraan gedaan om alsnog de zege te pakken, maar helaas is dat niet gelukt. Dan aankomende week maar, wanneer we op bezoek gaan bij DHSC.” Het verschil met TOS-Actief is na zondag drie punten, terwijl WV-HEDW ook nog eens een beter doelsaldo heeft.

Rogillio Doest was tevreden over de uitvoering van het tactisch plan. De oefenmeester van CTO ’70 speelt sinds het begin van de tweede seizoenshelft meer vanuit de counter en is daar zeer succesvol mee. “Ik denk dat we het WV-HEDW behoorlijk lastig hebben gemaakt en dat het gelijkspel verdiend was. We probeerden ze op te vangen en zochten vervolgens Verheul. De openingstreffer viel voor ons op het goed moment, waarna we ons goed staande hebben gehouden. Complimenten daarom voor de ploeg.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)