WV-HEDW pakt bij SJC de eerste punten

De uitslag van de uitbeurt van WV-HEDW bij het Noordwijkse SJC liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Tot zichtbaar genoegen van trainer Marcel Valk haalde zijn keurkorps na de twee eerdere zeperds in de derde seizoenswedstrijd met maar liefst 1-4 de eerste drie punten binnen. “Eindelijk, daar waren we wel aan toe,” zo klonk het direct na afloop op het werkelijk schitterende sportcomplex in Noordwijk. “Op basis van ons veldspel is onze winst volkomen terecht,” stelde Valk in zijn nabeschouwing onomwonden. “Vooral in de eerste helft speelden we echt goed voetbal. Na rust was dat iets minder, maar desondanks hielden wij de controle en maakten we alsnog het verschil.”

Nadat Tim Correia al in de openingsminuut een grote kans ongebruikt liet, was het in het daarop volgende kwartier SJC dat de toon aangaf. Het had er op dat moment alle schijn van dat de Amsterdammers geen gemakkelijke middag zouden hebben tegen de aandringende thuisclub. De verdediging, met Nick Lammers en de sterk spelende Oscar Abouseada (teruggekeerd van Kon. HFC), had er knap druk mee. Lang duurde dat echter niet, want WV-HEDW wist zich steeds overtuigender onder de druk uit te voetballen, zodanig zelfs dat halverwege het eerste bedrijf de wedstrijd totaal gekanteld was. Helaas stond het vizier van de voorwaartsen verre van scherp, getuige de mogelijkheden die achtereenvolgens Tim Correia, Mick van Moerkerk en Joost Heij aan zich voorbij lieten gaan. In een zeldzame uitbraak van SJC zag doelman Dion Thomas een kopbal via de onderkant van de lat achter zich weer het veld in stuiteren, waardoor het op dat moment nog slechts bij een niet mis te verstane waarschuwing bleef. Vier minuten later moest Thomas wel de gang naar het net maken, geklopt door een zuiver schot vanaf randje zestien.

In feite kreeg de ploeg van Marcel Valk niets anders dan een lesje in effectiviteit. “Aan het benutten van de kansen schortte het op dat moment inderdaad, maar ik vond ook dat het elftal in die fase uit balans speelde. De backs speelden te hoog en kwamen te vaak op. Dan loop je elkaar soms in de weg.”

Geruggesteund door de zeer welkome gelijkmaker van Romello Austin, op slag van rust uit een zuiver geplaatste vrije trap van de voet van Correia, besloot Valk de ploeg in de rust tot meer terughoudendheid te instrueren. Effect was na de hervatting niet direct zichtbaar, feitelijk kon al snel worden vastgesteld dat het goede voetbal van de eerste helft niet meer terugkeerde. Omdat ook de thuisploeg er niet heel veel meer van bakte speelde ongetwijfeld de warmte hierbij een hoofdrol.

In het laatste deel van de tweede helft sloegen de Amsterdammers echter keihard toe. “Want nu was de ploeg wel in balans, waardoor we in de omschakeling gebruik van de ruimte konden maken,” zag Valk. Met nog een kwartier te gaan scoorde eerst Joost Heij nadat hij een omschakeling fraai werd weggestoken. Even later bracht invaller Rida Najib de stand op 1-3, uit een pass van andere invaller Jaimy Roemer (gekomen van AFC-zaterdag). Het slotakkoord was voor Tim Correia die een vrije trap van buiten de zestien onhoudbaar in het SJC-doel krulde.

“Met ons spel van vandaag kunnen we met een gerust hart verder bouwen. Ook in de eerste twee wedstrijden ging het in fasen best aardig, maar nu kregen we er ook een beloning voor in de vorm van de drie punten. En dan te bedenken dat we beslist nog wat achter de hand hebben in de selectie.” Marcel Valk doelde daarmee op de toekomstige terugkeer van geblesseerden als Ashraf Azzouz en Roy van Essen, maar evenzeer ook op het feit dat zijn selectie zo breed is dat hij niet iedereen naar een wedstrijd kan meenemen. “Zo’n brede selectie is best lastig te managen. Maar op dit niveau is breedte in je selectie gewoon een absolute noodzaak. Met heel veel wedstrijden voor de boeg dit seizoen hebben wij iedereen heel hard nodig.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Vierde Divisie A

Tekst en foto: Jakob Kos

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)