Home / Zondag 4e / WV-HEDW wint doelpuntrijk duel van TABA

WV-HEDW wint doelpuntrijk duel van TABA

Zondagmiddag stonden twee ongeslagen teams aan de aftrap. Nummer 2 en nummer 3 zorgden voor een spannende duel, al was het spel zeker niet altijd goed.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 4e

De hevige regenbuien werden door alle weermannen en vrouwen verwacht, maar aan het begin van de wedstrijd hing de zon heerlijk boven het kunstgras. Bert Reus gaf zijn ploeg nog een laatste peptalk en stuurde zijn jongens het veld op voor het duel tegen het TABA van René van Vark. De wedstrijd begon iets later dan gepland, maar na wat uitleg voor de grensrechters gaf de scheidsrechter 5 minuten later het startsignaal. TABA leek na 2 minuten gevaarlijk te worden, maar de WV-HEDW-verdediging haalde de angel uit de aanval. Beide ploegen waren in de beginfase heel slordig aan de bal. Korte passes kwamen niet aan, hoge ballen door het midden en de spelers zagen niet waar de ruimte lag. 

Mees Eringa liet in de 16de minuut wel zien dat hij een aardige techniek had. Eringa stuurde buitenkant voet Emiel Smeets diep, maar de keeper bleef lang op de been en bleef goed naar de bal kijken. De thuisploeg liet kort na de grote kans ook zien dat zij wel een mooie aanval op de mat kunnen brengen. De aanval liep over meerdere schijven en eindigde uiteindelijk bij Jesse Coffeng, maar de verdediging van TABA lag ervoor. 10 minuten voor rust kreeg WV-HEDW nog een enorme kans, maar Vincent Buis gleed de bal net naast de buitenkant van de paal. De thuisploeg kwam niet door de verdediging van TABA en probeerde de goal vanaf afstand te zoeken, maar dat bleek ook geen groot succes.

Beide trainers dachten al te gaan rusten met een 0-0, maar de spelers van TABA dachten daar anders over. TABA liet de bal goed van links naar rechts gaan. Jort Schouten lanceerde zichzelf en gaf de bal voor bij de tweede pal. De bal viel in een groot gat, maar Jari Julien was scherp en schoot de bal achter Andries van der Groen.

De ploeg van Reus had wat goed te maken in de tweede helft. Vanaf de aftrap stuurde WV-HEDW Miguel Jozefzoon diep. Jozefzoon was sneller dan iedereen, maar TABA-doelman Roel Hoek maakte zijn goal goed klein. De scheidsrechter was het daar niet mee eens en gaf een penalty.  Aanvoerder Ivar de Vries profiteerde van het foutje van de scheidsrechter en schoot de penalty in de kruising. Reus zag dat zijn ploeg in de 56ste minuut al de achterstand had omgedraaid naar een voorsprong. Coffeng draaide de hoekschop in een keer erin en werd omhelsd door al zijn ploeggenoten. Het felle begin van de thuisploeg werd beloond met twee snelle goals. De tweede helft had alles wat de eerste helft niet had. Veel passie, strijd en de laatste pass kwam vaker aan. Nog geen 10 minuten na de 2-1 was het aan de andere kant alweer raak. Eerst werd de thuisploeg nog geholpen door de lat, maar het schot van Sjoerd Hochstenbach belandde wel tussen de palen. De zon scheen af en toe, maar het regende het eerste kwartier van de tweede helft wel doelpunten. 

Jozefzoon kreeg de bal uit het niets voor zijn voeten en haalde vanaf ruim 20 meter uit. Jozefzoon schoot de bal strak in de linkeronderhoek. WV-HEDW kwam daardoor voor de tweede keer op voorsprong zondagmiddag: 3-2. Jonathan Person viel in de tweede helft in en kreeg een wereldkans. Person verzilverde de kans niet en vergat zijn ploeg op een comfortabele voorsprong te zetten. WV-HEDW hield TABA in leven en liet het een alles of niets wedstrijd worden. TABA-spits Julien kreeg nog een grote kans in de laatste minuten van de wedstrijd, maar van der Groen liet geen doelpunten meer toe. WV-HEDW liep uiteindelijk met 3 punten van het veld en bleef ongeslagen.

Rene van Vark verliet het veld als verliezer en verloor zijn ongeslagen status. “We gingen met een goed gevoel de rust in en ik had de jongens voorbereid op wat zou komen. Na 2 minuten kan je dat allemaal weer in de prullenbak gooien,” vertelt de coach van TABA. Van Vark vond dat zijn ploeg twee onnodige goals toeliet. “Na de twee snelle tegendoelpunten tonen mijn jongens wel veerkracht, maar helaas verlaten we het complex met 0 punten.” 

Bert Reus was na afloop de gelukkige, maar was alles behalve tevreden over de eerste helft. “Het leek wel alsof de jongens een zware avond achter de rug hadden. We waren erg slordig aan de bal en stopten ook geen strijd en passie in de eerste helft,” vertelt Reus. In de rust had Reus zijn jongens even op de vingers getikt. “In de tweede helft was het nog niet geweldig, maar we speelden gelukkig wel vaker naar de juiste kleur. Dat zorgde dan gelukkig ook voor doelpunten en uiteindelijk de overwinning.”

Tekst: Auke Kooreman

Send this to a friend