WVHEDW veel te sterk voor NFC

WVHEDW heeft vanmiddag een zeer ruime 7-0 overwinning geboekt op NFC. In Amsterdam Oost kwam de ploeg van Patrick Lokken er niet echt aan te pas. Een superfit ogend WVHEDW was op alle fronten beter. De wedstrijd werd overigens gewoon op echt gras gespeeld, dat er prima bij lag. In de rust was de spanning met 4-0 al compleet verdwenen. De mannen van Martin Steenvoorden deden wat ze moesten doen en NFC moet hopen op punten tegen andere tegenstanders.

NFC had voor de winterstop een goede reeks achter de rug, dus WVHEDW was gewaarschuwd. Dit bleek onterecht. Vanaf het begin was duidelijk wie er ging winnen. Nadat Tjeerd Meijer namens de thuisploeg het eerste waarschuwingsschot had gegeven, was het na tien minuten al raak. Ashraf Azzouz van WVHEDW liep Marcel Wennekes van NFC voorbij en gaf laag en strak voor. Jesse Stroomberg was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken. Slechts een minuut later was het dezelfde Stroomberg die de bal voor zijn voeten kreeg, toen het NFC niet lukte om knap uit te verdedigen. Opnieuw rondde hij trefzeker af. 2-0 en NFC liep achter de feiten aan. Toch brak nu de enige fase in de wedstrijd aan dat NFC goed spel liet zien. Met Vernon Essed als middelpunt werd er knap gecombineerd en liet de ploeg zien dat het kan voetballen. Michael Lippens werd steeds vaker bereikt en in de 19e minuut tekende Lippens voor het eerste schot namens de bezoekers. Ook Dirk Franken deed een zelfde poging. Na ruim een half uur was dit initiatief weer voorbij en was het weer WVHEDW wat de klok sloeg. Stroomberg schoot net naast en Djoere de Jong raakte de bal niet goed na een uitstekende lange bal van Sander Driehuis. Reinder Berfelo scoorde wel nadat hij zijn eigen voorzet in eerste instantie gekeerd zag worden door keeper Mark Coonen van NFC. En nog voor rust werd het 4-0 toen WVHEDW een vrije trap snel nam en Ruben Loeve het scherpst was in combinatie met Stroomberg. Loeve tekende voor de treffer.

Ashraf Azzouz (WVHEDW) en Marcel Wennekes (NFC)

In de tweede helft probeerde NFC door één op één te gaan spelen nog wat te forceren en invaller Leon van Delft kreeg een kansje, maar WVHEDW was een maatje te groot vandaag. Nadat Meijer oog in oog met keeper Coonen had gestaan was het Stroomberg die doorbrak op links. Hij was niet zelfzuchtig en legde de bal af op Djoere de Jong die eenvoudig de 5-0 binnen tikte. Een vervelende botsing zorgde ervoor dat WVHEDW speler Sander Driehuis met een hoofdwond van het veld moest. Een incident in een uiterst sportieve wedstrijd die uitstekend werd geleid door de pas 21-jarige scheidsrechter Martijn Germs uit Wilnis. De rest van de wedstrijd was het eenrichtingsverkeer. De Jong mocht de 6-0 aantekenen, waar keeper Coonen er niet goed uitzag en invaller Rob van Bunderen tekende via een simpele roller voor de 7-0. Het aantal kansen voor WVHEDW was inmiddels al niet meer te tellen. Als de voorhoede wat scherper had geweest konden de dubbele cijfers makkelijk worden bereikt, maar daar zal niemand om malen bij een 7-0 winst.

IF

Trainer Patrick Lokken van NFC vond het een logische consequentie van een kwakkelende wintermaand.
Lokken:’Ik snap wel dat het niet leuk is om te trainen met slecht weer, maar nu zie je wat er van komt. Spelers die te makkelijk afzeggen voor de training komen nu tekort. We waren goed bezig voor de winterstop, ik ben dan ook kwaad geworden deze week over de inzet van mijn spelers. Overigens had ik dit verlies wel ingecalculeerd, wij moeten tegen andere tegenstanders de punten pakken.’

Trainers Steenvoorden (WVHEDW) en Lokken (NFC)

Martin Steenvoorden van WVHEDW was tevreden.
Steenvoorden:’Mijn ploeg was zeer gretig vandaag. Ik heb niet teveel gezegd voor de wedstrijd, het zouden maar clichés zijn. De jongens moeten zelf hun verantwoordelijkheid nemen en dat hebben ze gedaan. We gaan vol voor het kampioenschap en vandaag was weer een stap hierin.’

Volgende week wacht een echte test voor WVHEDW als de uitwedstrijd tegen directe concurrent Aalsmeer op het programma staat. In Aalsmeer heeft niemand het makkelijk. Bij winst volgende week lijkt AMVJ nog de enige concurrent.

Jesse Stroomberg (WVHEDW). Goede wedstrijd met 2 goals.