Cani Yilmaz

Yilmaz verlaat SDZ al na een jaar: “Mis een duidelijke visie”

Cani Yilmaz neemt alweer afscheid van SDZ. De controlerende middenvelder kwam afgelopen seizoen met veel ambitie over van ADO ’20, maar ziet mede door de bestuurlijke perikelen te weinig perspectief om door te gaan.

De voetballer maakte vorig seizoen de overstap met als doel om met SDZ naar een hoger niveau te komen. “De vereniging had destijds een mooi plan klaarliggen om dat te bewerkstelligen”, vertelt Yilmaz. “Naast speler van het eerste team werd ik ook trainer van de Onder 14. Die combinatie wilde ik de komende jaren behouden, maar helaas moet ik tot de conclusie komen dat dit niet gaat lukken.” Yilmaz vindt dat er teveel onduidelijk is over de toekomst van de club. “Ik mis gewoon een duidelijke visie van de club voor de jeugdafdeling. Vorig jaar kreeg ik een plaatje voorgeschoteld waarbij de club vooruit ging, zowel met de jeugdafdeling als met het eerste team. Momenteel heb ik het gevoel dat het voetballen op hoog niveau uit het oog wordt verloren en dat de aandacht meer naar de breedtesport gaat. Die keuze van het nieuwe bestuur respecteer ik uiteraard, maar het past momenteel niet in het plaatje dat ik voor ogen heb. SDZ is momenteel teveel bezig om het rustig te krijgen achter de schermen en te weinig met het uitstippelen van het beleid. De onrust zal dan ook voorlopig blijven. Ik besloot daarom het heft in eigen handen te nemen en te vertrekken. Natuurlijk baalt Thijs (Sluijter, red.) van mijn vertrek, maar dit lijkt me het beste besluit.”

Mochten we dit seizoen niet meer voetballen, betekent het dat Yilmaz slechts een paar wedstrijden de clubkleuren van SDZ verdedigde. Yilmaz kijkt gemengd terug op die periode. “Ik denk dat het een wisselvallige periode was. Vorig seizoen was ik lang geblesseerd, waardoor ik bij SDZ vooral hoopte om veel speelminuten te maken. Daarin heb ik echter een terugslag gehad. Naarmate de competitie- en bekerwedstrijden vorderden, ging ik steeds lekkerder draaien. Helaas kwam het seizoen door corona echter ten einde.” Yilmaz speelt na de zomer voor Fortuna Wormerveer, een club die dichter bij zijn woonplaats ligt. “De club belde mij, omdat ze versterkingen voor op het middenveld zochten. Ik was zeker bereid om te praten, maar benadrukte wél dat het geven van training onderdeel moest uitmaken van het plan. Fortuna Wormerveer wil me daarin helpen. Ik mag op een hoog niveau training geven en krijg als speler de ruimte en het vertrouwen om weer de Cani te laten zien die de mensen om mij heen kennen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Fortuna Wormerveer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ