Home / slideshow / Zaterdag vindt de 53e editie van het Zilveren Pont Toernooi plaats

Zaterdag vindt de 53e editie van het Zilveren Pont Toernooi plaats

Aanstaande zaterdag 22 augustus vindt het Zilveren Pont Toernooi weer plaats. Het is de 53e editie van het roemruchte toernooi en de tweede keer dat de club het toernooi organiseert na de terugkeer van A.S.C. De Volewijckers op de Nederlandse velden. Op het toernooi strijden de eerste elftallen van De Volewijckers, OSV, DSOV en de zaterdagamateurs van Ajax om het Zilveren Pont.

Indrukwekkende lijst winnaars

Het Zilveren Pont Toernooi werd voor het eerst gespeeld in 1936. Sindsdien is de prijs door veel roemruchte teams gewonnen, waaronder Go Ahead Eagles en DWS. Zowel Ajax als De Volewijckers wisten het toernooi 4 keer te winnen. HBOK, de winnaar van vorig jaar is deze keer helaas niet van de partij. 

Prijsuitreiking door Co Adriaanse

Voordat hij een vaste waarde werd bij FC Utrecht speelde Co Adriaanse, van 1964 tot 1970, bij De Volewijckers. Daarna zou hij uitgroeien tot een van Nederlands bekendste coaches. Maar De Volewijckers bleef altijd zijn club. Co Adriaanse was dan ook een van de drijvende krachten achter de wederopstanding van A.S.C. De Volewijckers in 2019. Hij zal dit jaar de Zilveren Pont uitreiken aan de winnaar van het toernooi.

Programma

14.30 uur, veld 1 – A.S.C. De Volewijckers – Ajax

14.30 uur, veld 2 – DSOV – OSV

15.40 uur, veld 1 – tussenwedstrijd: A.S.C. De Volewijckers O11-1 – Waterwijk O11

16.30 uur, veld 1 – finale winnaars

16.30 uur, veld 2 – finale verliezers

17.45 uur – prijsuitreiking door Co Adriaanse

Een prijs met historie

De winnaar van het toernooi ontvangt de Zilveren Pont. De meeste kampioensschalen vallen in het niet vergeleken bij dit prachtige kunstwerk. De geschiedenis van de Zilveren Pont gaat terug tot 1936. Toen zamelde de supportersvereniging van De Volewijckers zilveren guldens en rijksdaalders in met een totale waarde van 800 gulden. Deze munten werden omgesmolten door firma Wijnand en Rensen tot een zilveren stoompont. Stoompont no. 15 stond symbool voor dit zilveren schaalmodel dat met een enorme gedetailleerdheid is gemaakt. Zo kan de klep met een zilveren kettinkje echt worden neergelaten. Ondertussen is deze prachtige prijs enkele tienduizenden euro’s waard. De winnaar van het toernooi mag hem dan ook niet meenemen. Na afloop van het toernooi gaat de Zilveren Pont weer terug naar zijn vaste stekje in het Amsterdamsch Historisch Museum.

Covid-19: we blijven scherp

We doen er alles aan om het risico op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden. Op het sportterrein van De Volewijckers zijn speciale looproutes gemaakt. Ook zijn er speciale coronavrijwilligers die er onder meer letten dat de 1,5 meter-afstandsregel wordt gehandhaafd.   

Adres

Het Zilveren Pont Toernooi vindt plaats op Sportpark de Buiksloterbanne, Baron de Coubertinlaan 6, 1034ZK Amsterdam.

 

Send this to a friend