Zeeburgia behaalt degelijke overwinning op AFC IJburg

Zeeburgia boekte zaterdagmiddag een knappe 2-0 overwinning op AFC IJburg. Beide doelpunten vielen in de tweede helft.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 4E

De thuisploeg begon afwachtend aan de wedstrijd, waardoor IJburg in de beginfase het meest de bal had. Opvallend genoeg waren de eerste kansen echter voor Zeeburgia. Maar liefst driemaal kwam de club alleen voor de keeper te staan, alleen steeds lukte het de spelers niet om de bal langs de doelverdediger te plaatsen. Aan de andere kant kwam IJburg eveneens tot een aantal pogingen op doel, maar keeper Hisham Youssef bleek bij enkele vrije trappen scherp genoeg om de bal het doel uit te houden. Daardoor gingen beide ploegen met een 0-0 stand de theepauze in.

In de tweede helft kwam Zeeburgia uitstekend uit de startblokken. De gastheer maakte twee minuten na rust de openingstreffer. De doelman van IJburg liet de bal bij een voorzet van Kimo Rehatta plotseling los, waardoor het voor Gianno Munoz nog slechts een koud kunstje was om deze tegen de touwen aan te werken: 1-0. Na het doelpunt bleef Zeeburgia grote kansen creëren, maar keer op keer ging de bal niet over de doellijn. In de laatste tien minuten viel de treffer alsnog. Wederom was het Munoz die het doelpunt op zijn naam zette. Hij draaide na een voorzet knap weg en schoot de bal hoog het doel in: 2-0.

Door de overwinning houdt Zeeburgia de aansluiting met de bovenste plaatsen op de ranglijst. “Het was een degelijke partij met weinig weggegeven kansen”, zo oordeelde hoofdtrainer Ray Semmoh na afloop. “Puur naar verbeteringen gekeken hadden we eerder de tweede treffer moeten maken. Daarmee hadden we het onszelf makkelijker gemaakt. De drie punten zijn echter binnen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)