Zeeburgia

Zeeburgia behaalt eerste overwinning van het seizoen

Zeeburgia kende een moeilijke voorbereiding en verloor ook nog eens de eerste wedstrijd van de competitie. Ray Semmoh zag woensdagavond na een oefenwedstrijd dan ook dat hij zijn ploeg compacter moest opstellen. 

De trainer paste dat zaterdagmiddag ook toe en zag zijn ploeg na ongeveer 30 minuten op voorsprong komen. Zeeburgia verloor de afgelopen wedstrijden vaak de bal op eigen helft, maar zaterdagmiddag was minder. Doordat Zeeburgia wat meer op de verdediging speelde kon de ploeg van Semmoh de individuele fouten beter oplossen. Ondanks dat het spel iets minder aanvallend wasm wist Steven Cijntje dankzij een scherpe assist van Soufian Orfi te scoren. De wedstrijd was van beide kanten niet geweldig, maar Zeeburgia was wel duidelijk de betere ploeg. 

NVC kwam wel nog op gelijkspel dankzij een penalty, maar kon daarna ook niet echt gevaarlijk worden. Na de 1-1 eiste Zeeburgia de bal snel op en gingen zij zorgvuldig op zoek naar 1-2. Zeeburgia zag wat kleine kansen gepakt worden of naast het doel gaan, maar kon uiteindelijk nog wel 2 keer juichen. Jeremy Dekkers zocht zijn tegenstander op en ging hem erg gemakkelijk voorbij. Dekkers zag Soufian Orfi helemaal vrij staan en speelde de bal net op tijd aan, waarna hij genadeloos de 1-2 binnen schoot. Orfi speelde zaterdagmiddag een goede wedstrijd want bij de 0-1 was hij ook al betrokken. De Soufian Orfi-show was na zijn goal nog niet afgelopen want hij zorgde ook nog voor de assist bij de 1-3. Net als in de eerste helft gaf hij de bal voor op Steven Cijntje, die de wedstrijd op slot gooide.

Ray Semmoh was erg blij na afloop met de eerste overwinning van het seizoen. “We speelden vandaag met fases goed voetbal, maar stonden vooral achterin goed. Ondanks dat we vandaag een veldspeler op doel moesten zetten, hebben we de wedstrijd goed uitgespeeld.” Naast de eerste overwinning zag Ray Semmoh zaterdagmiddag ook genoeg verbeterpunten, waar hij op de training hard aan gaat werken.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 4f

Tekst: Auke Kooreman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)