Zeeburgia boekt belangrijke overwinning op Hoofddorp

In de eerste klasse A heeft Zeeburgia met 3-1 gewonnen van Hoofddorp. Voor de Amsterdammers was het een welkome zege, omdat het hierdoor wat afstand neemt van de onderste plekken. Edwin Milton was met twee treffers de gevierde man voor Zeeburgia.

Jasmin Rasic had al na tien minuten de 0-1 op zijn schoen, maar het lukte de spits van Hoofddorp niet om te profiteren van defensief geklungel van Zeeburgia. Zijn schot werd uit de bovenhoek gepakt. Acht minuten later gaf Milton namens Zeeburgia het goede voorbeeld. Nadat een hard schot in eerste instantie werd gestopt, schoot Milton in de rebound raak: 1-0.

Het luidde een goede periode in van Zeeburgia, maar ook Hoofddorp liet zich zien. Rasic kreeg na een voorzet een levensgrote kans op de 1-1, maar faalde jammerlijk in de afronding. Daardoor kon Anass Dabachi na een half uur spelen de 2-0 voor zijn rekening nemen. Op slag van rust kreeg de thuisploeg nog een grote mogelijkheid op de 3-0, alleen was Mouad Tissoudali oog-in-oog met doelman niet trefzeker.

Vrijwel direct na de theepauze was Hoofddorp dicht bij de aansluitingstreffer en kwam Zeeburgia met de schrik vrij. Na een uur spelen viel de 2-1 alsnog. Een schot van Revelionio Vermeer werd van richting veranderd en belandde in het doel. Het thuispubliek vreesde voor nieuw puntenverlies, maar dankzij een tweede doelpunt van Milton kon er na afloop gelachen worden: 3-1.

“We gaan met een lekker gevoel de winterstop in”, glimlacht Zeeburgia-trainer Reda Achkari. “Maar we hebben het onszelf wel knap lastig gemaakt. Als we vlak voor de 2-1 de 3-0 hadden gemaakt, was het duel al eerder gespeeld. Ik ben wel blij met de zege. Het zijn belangrijke punten.”

Hoofddorp-trainer Jerry Verschoor stapte vanzelfsprekend met een minder goed gevoel van het veld. “Ik vond ons na rust goed spelen, alleen is het ons niet gelukt om onszelf te belonen met een punt. Dat is erg jammer, maar ik heb er alle vertrouwen in dat wij ons als promovendus gaan handhaven.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)