Zeeburgia boekt broodnodige zege op concurrent Assendelft

De ambitie was er aan het begin van dit seizoen om hoge ogen te gooien, maar de keiharde realiteit is dat Zeeburgia in maart veroordeeld is tot degradatievoetbal in de zondag eerste klasse A. Na drie nederlagen op rij wist de ploeg van Reda Achkari uitgerekend tegen concurrent Assendelft weer de volle buit te pakken: 2-1.

Tot de aansluitingstreffer van Assendelft, zeven minuten voor tijd, was Zeeburgia bijna niet in de problemen gekomen. De Amsterdammers leidden met 2-0. In de eerste helft opende Emanuel Davies uit de rebound de score, halverwege het tweede bedrijf verdubbelde Gregory Schaken de voorsprong met een harde knal. Maar toen Patrick de Vries de 2-1 in een leeg doel deponeerde, sloop er toch een beetje angst naar binnen bij de thuisploeg.

“Assendelft ging naar voren stormen, dus het werd nog even spannend. We hadden het kunnen beslissen in de counter, maar daar gingen we slordig mee om”, zag Achkari. “Zoiets kan je verwachten in een degradatiewedstrijd. We moeten de punten pakken, daar gaat het om. Die waren voor ons hard nodig.”

Twee weken geleden kwam het besef al bij de Amsterdammers dat de situatie serieuze vormen had aangenomen. “Voorafgaand aan deze wedstrijd stonden wij drie punten boven de laatste plaats. De verschillen zijn niet groot. Daar moeten we ons van bewust zijn. Wij zitten niet in een situatie dat we het wel even met zomeravondvoetbal redden. We moeten echt knokken. En zeker van onze directe concurrenten winnen.”

Nu bedraagt de voorsprong op hekkensluiter Hillegom vijf punten en staat Zeeburgia vier punten boven de nacompetitiestreep. Volgende week gaat de ploeg van Achkari op bezoek bij JOS/Watergraafsmeer. “In principe zijn dat bonuspunten voor ons. Natuurlijk valt er iets te halen, maar dan moeten we wel met een goede mindset die wedstrijd ingaan. Wij zijn de underdog.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)