Zeeburgia

Zeeburgia grijpt ondanks grote kansen naast de punten

Zaterdagmiddag speelde Zeeburgia thuis tegen GeuzenMiddenmeer. Nadat vorige week de eerste punten werden gehaald, waren de Amsterdammers goed gestemd voorafgaand aan de wedstrijd. De goede stemming leverde alleen geen punten op voor de ploeg van Ray Semmoh.

Zeeburgia liet de tegenpartij bewust komen en zakte iets meer in. GeuzenMiddenmeer moest daardoor het spel maken met in het achterhoofd dat de ploeg van Semmoh op elk foutje loerde. Die tactiek werkte erg goed. Zeeburgia kwam er een aantal keer goed uit en kwam tot grote kansen. In het eerste gedeelte van de eerste helft bleven die kansen nog onbenut, maar na 30 minuten kwam Zeeburgia op voorsprong. Youri Moleman gaf een uitstekende pass van achteruit en Steven Cijntje beloonde de pass met een harde knal achter de keeper. De uitploeg liet zich wel voor rust nog van zich horen en maakte 3 minuten voor tijd de gelijkmaker.

Ray Semmoh ging rusten met een gelijke stand en sprak de jongens positief toe in de kleedkamer. “Ik heb benadrukt dat we de kansen moeten benutten. Het was te onrustig voor het doel en we hadden op bepaalde moment meer om ons heen moeten kijken. Verder sprak ik de jongens toe over hoe we stonden en daar was ik vrij positief over in de rust,” vertelt Semmoh. Na de peptalk van de trainer gingen de speler vol goede moed richting het veld, maar helaas lukte het Zeeburgia niet om als winnaar van het veld af te stappen.

GeuzenMiddenmeer was erg efficiënt zaterdagmiddag en maakte in de 75ste minuut de 1-2. De uitploeg kreeg ook in de tweede helft veel de bal en ging daar in de tweede helft beter mee om. Ondanks het doelpunt kreeg Zeeburgia voor de achterstand ook nog grote kansen.

Is het gebrek aan scherpte, kwaliteit of een neusje voor het doel? De trainer van Zeeburgia weet het niet, maar is wel blij dat zijn team die grote kansen creëert. “Als het aan kwaliteit lag dan hadden we ook niet 8 grote kansen gecreëerd vandaag, maar we moeten wel bewust worden dat we hier belangrijke punten laten liggen. We hebben een goede pot op de mat gelegd vandaag, maar we verliezen wel terecht omdat wij verzuimen op het moment dat we de voorsprong kunnen pakken”, zo vindt hij. Volgende week kan Zeeburgia zich weer revancheren, op bezoek bij Eemnes.