Zeeburgia

Zeeburgia met 10 man onderuit tegen Forza Almere

Zeeburgia speelde zaterdag thuis hun eerste competitiewedstrijd. De ploeg die een zware voorbereiding had mocht het opnemen tegen Forza Almere.

Zeeburgia- Forza Almere was een spannende wedstrijd. Twee ploegen die wel aan elkaar gewaagd waren, konden niet voor een doelpuntrijke eerste helft zorgen. Forza Almere kreeg wel de eerste grote kansen, maar die zag trainer Gert ter Koele er telkens niet in gaan tot aan de 20ste minuut. Forza Almere ging rusten met een 0-1 voorsprong en kon een fel Zeeburgia verwachten na rust.

Zeeburgia kwam dan ook fel uit de rust en probeerde Forza Almere snel onder druk te zetten.  Dat lukte de aanvallers van Zeeburgia een aantal keer aardig, maar Forza Almere voetbalde er soms ook erg goed onderuit. Daarentegen zagen de verdedigers van Forza Almere wel rond de 75ste minuut de bal in het doel verdwijnen, maar tegelijkertijd zagen zij ook dat Raydle Blankendal een rode kaart kreeg. Een doelpunt en een rode kaart tegelijkertijd, dan zou het ijs wel gebroken moeten zijn. Dat was het dan ook en de wedstrijd werd gelijk een stuk aantrekkelijker. Zeeburgia ging ondanks dat het met 10 man stond wel nog steeds op zoek naar de 2-1, maar de goal bleef uit en als je het zelf niet doet maakt de tegenstander hem wel. Dat was dan ook het geval. Yousses scoorde rond de 80ste minuut de 1-2. Dat bleek ook gelijk de eindstand te zijn en zo nam Forza Almere toch nog de 3 punten mee naar huis.

Er zijn nog veel punten te verbeteren, maar ondanks het verlies heeft Ray Semmoh wel goede dingen gezien waar hij op verder kan bouwen. “We gebruikten vandaag een andere formatie. We wilden wat nieuws uitproberen” , aldus Semmoh. De nieuwe formatie is hem goed bevallen. Zeeburgia gaat de komende dagen alles eraan doen om de mindere punten van zaterdagmiddag te verbeteren. Volgende week zaterdag moet Zeeburgia tegen NVC en hoopt Ray Semmoh de eerste punten te mogen bemachtigen.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in zaterdag 4f

Tekst: Auke Kooreman

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!