Zeeburgia speelt zich dankzij vier treffers van Gregory Schaken veilig

In de zondag eerste klasse A heeft Zeeburgia zich op overtuigende wijze veilig gespeeld. Op eigen veld was de ploeg van Reda Achkari veel te sterk voor LSVV: 4-1. Hoofdrolspeler aan Amsterdamse kant was Gregory Schaken met maar liefst vier doelpunten.

In een regenachtig Amsterdam ging Zeeburgia op zoek naar de broodnodige overwinning in de strijd tegen degradatie. Voor de bezoekers stond niets meer op het spel en dat was te merken aan de wedstrijd. Na nog geen twintig minuten spelen bracht een volley van Schaken de openingstreffer voor de Amsterdammers.

Niet lang daarna moest LSVV na twee keer geel met tien man verder. Het overwicht in spel en spelers bracht Zeeburgia al snel een tweede treffer, waarbij Schaken op Robben-achtige wijze naar binnen trok en binnenschoot. Daarmee was hij nog niet klaar: nog voor de rust zette hij de 3-0 op het bord en completeerde daarmee zijn hattrick.

Om nog maar eens duidelijk te maken dat dit zijn wedstrijd was, maakte Schaken in de tweede helft ook nog de 4-0. Met een dergelijke voorsprong plus numeriek overwicht was de wedstrijd voor beide ploegen wel gespeeld. Vlak voor tijd wist LSVV uit een spelhervatting toch nog de 4-1 te maken. Grote gevolgen had dit echter niet meer. Daarmee kon Zeeburgia opgelucht ademhalen. Het wist, zoals vaker dit seizoen, het spel te maken en deed wat het moest doen: drie punten binnenhalen. Daarmee ontkomt het aan de dreiging van degradatie.

Over de wedstrijd kon Zeeburgia-trainer Achkari duidelijk zijn. “We hebben ons veilig gespeeld en that’s it.” Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Michel Bes

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)