Ray Semmoh

Zeeburgia verlengt met Ray Semmoh: “We hebben een slag gemaakt”

Zeeburgia heeft de samenwerking met Ray Semmoh met een jaar verlengd. Het betekent dat de oefenmeester ook aankomend seizoen voor de groep staat. “Volgend seizoen gaan we verder bouwen aan dit talentvolle team”, stelt hij.

Semmoh volgde in de zomer van 2020 Menno Willems op. Zeeburgia maakte op dat moment de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal, waardoor de hoofdtrainer in de vierde klasse aan de slag ging. In zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke behaalde hij in vier wedstrijden zes punten, waarna het competitievoetbal door de coronacrisis de rest van het seizoen kwam stil te liggen.

Dit seizoen staat Zeeburgia na dertien wedstrijden op de negende plaats met dertien punten. “Tijdens de laatste wedstrijden waren de resultaten minder, maar de oorzaken zijn duidelijk. Mijn topscorer, die eveneens de meeste assists gaf, vertrok naar het buitenland. Bovendien namen we afscheid van Mikel Selles vanwege zijn werk. Daarmee zagen we plotseling een hoop doelpunten vertrekken en moesten we het opvangen. Dat maakt het niet altijd even eenvoudig.”

Voor de trainer was het duidelijk dat hij volgend seizoen eveneens graag door wil gaan. “Er zit absoluut toekomst in het eerste team van Zeeburgia. Voor volgend seizoen willen we diverse spelers uit de Onder 21 en Onder 19 graag doorschuiven naar de Zaterdag 1 die het team weten verder te helpen.” Semmoh merkt dat de vereniging in het huidige voetbaljaar al de nodige stappen heeft gezet. “We hebben een slag gemaakt in het verversen van de selectie. De komende periode is het zaak om door te selecteren en de spelers te laten ontwikkelen.”

Waar hij veel vertrouwen heeft in de huidige spelersgroep en jeugdopleiding, praat Semmoh met zijn technische staf achter de schermen met een paar mogelijke versterkingen. “Ervaren jongens zijn daarbij altijd welkom. Het is het ideale plaatje om spelers te vinden die een hoger niveau gewend zijn en nog een paar jaar op het voetbalveld willen staan. Zij kunnen ons elftal bijvoorbeeld helpen met hun kwaliteiten en coaching.”

Semmoh heeft kortom nog een hoop energie om met Zeeburgia aan de slag te gaan. Hij heeft daarbij de overtuiging dat de club op de zaterdag een mooie toekomst tegemoet gaat. “De vereniging heeft natuurlijk een prachtige historie en alle onderdelen zijn nog steeds goed geregeld. De komende jaren moet het team verder groeien, waarbij het behalen van resultaten en het samenstellen van het juiste team de sleutel is tot het succes.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Zeeburgia

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)