Ray Semmoh

Zeeburgia vervolgt samenwerking met hoofdtrainer Ray Semmoh

Zeeburgia verlengt het contract van hoofdtrainer Ray Semmoh met één seizoen. De oefenmeester staat sinds de zomer van 2020 aan het roer van de zaterdagselectie van Zeeburgia, dat nog altijd veel vertrouwen in zijn kwaliteiten heeft en daarom erg blij is met de verlenging.

Met Semmoh als vervanger van Menno Willems begon Zeeburgia wisselvallig aan de competitie. Uit de eerste vier wedstrijden behaalde de Amsterdamse vereniging zes punten, waardoor het in de subtop van de vierde klasse stond. Semmoh zag zijn team op dat moment stappen vooruit zetten, maar toen gooide de coronastop roet in het eten. “We zijn het gezamenlijke project echter positief gestart. We hebben veel talentvolle jongens in onze selectie zitten en bij de club rondlopen die de komende jaren stappen vooruit gaan maken. Daarom heb ik veel vertrouwen in volgend seizoen.” Door de latere aanstelling van Semmoh had hij dit voetbaljaar weinig tijd om zijn selectie samen te stellen. “Daardoor was de spelersgroep niet helemaal uitgebalanceerd en misten we op bepaalde posities kwaliteiten.”

De komende maanden is Semmoh daarom van plan om alsnog zijn accenten op de selectie te leggen. “Ik wil snel spelers uit mijn netwerk gaan polsen. Vervolgens moeten we uitzoeken of zij ook daadwerkelijk bij het team en de club passen. Als dat het geval is, dan zijn ze uiteraard van harte welkom.” Buiten kijf staat tegelijkertijd dat Semmoh veel vertrouwen heeft in zijn huidige spelersgroep. “De afgelopen maanden heb ik de trainingen onder meer gebruikt om de spelers op individueel niveau te verbeteren. Vóór het nieuwe competitieseizoen hebben we nog voldoende wedstrijden om ons op teamniveau te ontwikkelen.” Semmoh hoopt volgend seizoen dan met Zeeburgia voor promotie te strijden. “Daar gaan we absoluut voor!”

Voorzitter Marianne van Leeuwen reageert positief op het aanblijven van Semmoh: “We hebben vorig jaar een bewuste keuze gemaakt voor Ray, mede vanwege zijn binding met de club. Het is fijn dat we ook komend seizoen kunnen samenwerken aan een succesvolle Zaterdag 1.” Ook hoofdjeugdopleiding Mike Kolf heeft veel vertrouwen in de oefenmeester. “Juist in deze tijden is continuïteit van belang, Ray heeft een mooie start gemaakt bij ons als hoofdtrainer en het is zonde dat de stijgende lijn door corona niet doorgezet kon worden. Daarbij zal er stevig doorgeselecteerd worden. Dat is nodig om onze ambities waar te maken. Dit kan ook, gezien de goede spelers in de huidige O19- en O21-selecties.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)