Ronald Bakker

Zeeburgia voegt ervaring toe aan selectie

Het vlaggenschip van Zeeburgia speelt volgend seizoen voor het eerst in de clubhistorie op zaterdag. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Ray Semmoh sluit het eerste elftal aan in de vierde klasse. Dat doet de club met een team dat behoorlijk op de schop is gegaan. “We hebben een selectie van twintig man die competitief is, dus ik heb voldoende vertrouwen erin om de competitie in te gaan”, stelt Semmoh.

De Amsterdamse vereniging kreeg de afgelopen periode verschillende aanmeldingen binnen, die Zeeburgia goed onder de loep nam. “Andere spelers zijn via mijn netwerk gekomen en heb ik al eerder onder mijn hoede gehad”, legt de oefenmeester uit. “Rovi Persaud, afkomstig van TOB, is zo’n voorbeeld. Hij heeft onwijs veel ervaring in de derde en vierde klasse opgedaan. Bovendien heb ik Ashley Blankendaal aan de selectie toegevoegd. Hem kwam ik toevallig tegen en hij wilde graag voor ons spelen. Met doelman Yassin Roosblad van Blauw-Wit/Beursbengels hebben we daarnaast een betrouwbare doelman gevonden.” De club ging juist op zoek naar ervaring binnen de selectie, zodat er meer balans in het team zou ontstaan. “Alleen met jonge spelers is het lastig om een heel seizoen goed te presteren. Op alle niveaus in het seniorenvoetbal heb je een paar spelers nodig die weten waar het om gaat en zorgen dat de groep bij elkaar blijft. Spelers moeten niet alleen op het veld een goede klik hebben, maar zéker ook daarbuiten. Die ervaren jongens zijn dan ook zeer belangrijk.”

Semmoh ziet de toegevoegde ervaring direct al terug bij de trainingen die deze weken plaatsvonden. “De meeste jonge spelers willen allemaal naar voren. Er is geen terugknop, alles gaat vooruit. Een ervaren jongen weet veel meer de momenten te kiezen wanneer het slim is om vooruit te spelen en het verstandig is om de bal terug te passen. In het voetbal moet je je momenten zoeken, zeker als je gelijkwaardig aan elkaar bent.” De trainer durft echter nog geen voorspellingen te doen, omdat de competitie-indeling nog niet bekend is. “Ik ken de andere teams niet. Pas als je weet wie je tegenstanders zijn, kan je een goede voorspelling maken. De doelstelling is zo hoog mogelijk komen te staan. Van daaruit gaan we zien of we voor de prijzen kunnen meedoen.”

De versterkingen van Zeeburgia zijn: Ixiomar Clarke (Zuidoost United), Jaafar el Arousi (DCG), Brian van Klaveren (CTO ’70), Jason Wolff (Sporting Almere), Rishi Rangoe (CTO ’70), Ashley Blankendaal (SV Lelystad), Ferdi Balte (WV-HEDW), Rovi Persaud (TOB) en Yassin Roosblad (Blauw-Wit/Beursbengels).

Tekst: Jordi Smit
Foto: Ronald Bakker

Ray Semmoh volgt Willems op bij Zeeburgia

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)