Zeeburgia

Zeeburgia wint zakelijk bij Eemnes

Ray Semmoh begon dit seizoen aan een nieuwe uitdaging met Zeeburgia zaterdag 1. Zeeburgia stroomde in de vierde klasse in en begon moeizaam, maar lijkt nu de juiste koers te varen.

Uit bij Eemnes speelde Zeeburgia net als vrijwel iedereen zaterdagmiddag in de regen. De regen maakte de wedstrijd niet gemakkelijker. De bal ging erg snel door het gladde veld en dat leidde tot veel balverlies. De wedstrijd ging wel gelijk op en beide teams kregen ook kansen op de 0-1, maar uiteindelijk opende Zeeburgia de score. Ashley Blankendaal kreeg de bal gespeeld vanuit het middenveld van Jeremy Dekkers en schoot hem strak in de kruising. 

Zeeburgia had een keepersprobleem en had dat opgelost door Koen Bemer te lenen van de onder 18. Bemer keepte een goede wedstrijd en had steeds de gevaarlijke schoten of voorzetten klemvast. Mede dankzij het goede optreden van Bemer ging de ploeg van Ray Sommoh met een voorsprong richting de kleedkamer. 

De tweede helft leek veel op de eerste helft. Beide ploegen leverde veel strijd en passie, maar met het natte veld konden spelers de bal vaak niet binnenhouden. Eemnes zocht de aanval dan ook op een andere manier. De thuisploeg ging meer op de lange bal spelen en ging op zoek naar de gelijkmaker, waardoor er meer ruimte achterin ontstond. Zeeburgia profiteerde daar optimaal van en Jeremy Dekkers maakte de 0-2 in de 75ste minuut. Wedstrijd beslist, maar Eemnes maakte het in de slotfase nog erg spannend. In de laatste minuten maakte Eemnes de 1-2. De thuisploeg deed er nog alles aan om de gelijkmaker te maken, maar Bemer liet geen doelpunten meer toe. 

“Het was een moeilijke wedstrijd, maar we hebben de wedstrijd vandaag zakelijk gewonnen”, aldus Semmoh. Zeeburgia is dit seizoen begonnen met een zaterdag 1 en dat was voor iedereen even wennen. “We moesten eerst alle regels duidelijk maken en duidelijk aangeven wat we van de jongens verwachten. Nu dat allemaal duidelijk is kunnen we omhoog gaan kijken en hopelijk ziet de toekomst er mooi uit voor ons,” aldus de trainer.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 4f

Tekst: Auke Kooreman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)