Zege OFC op De Volewijckers

In zaterdag 4a heeft OFC in een thuiswedstrijd tegen De Volewijckers een 3-1 zege geboekt. Beide teams begonnen in Oostzaan enthousiast aan de wedstrijd. OFC had sterkhouder Tim Zwanepol op de reservebank. De Volewijckers misten zijn beide doelmannen Noel Reit en Yves Housman en verdediger Wail Madrouni ontbrak door een schorsing.

De thuisclub was na vijf minuten spelen dicht bij de openingstreffer. Een vrije trap vanaf rechts werd van dichtbij ingeschoten, maar Volewijckers gelegenheidsdoelman Ilias Ibrahim (normaal linksbuiten) had een snelle reactie in huis. Na 12 minuten nam OFC toch de leiding. Een vlotte aanval vanaf de linkerflank kwam vogelvrije op rechts uit bij Xander Engel. Het schot van de buitenspeler in de korte hoek ging via doelman-Ibrahim binnen: 1-0. Drie minuten later was het alweer gelijk. Een sterke individuele actie van Mehdi Larabi was kassa. Vanaf links kwam de spits naar binnen richting zestienmetergebied, speelde twee OFC-verdedigers de verkeerde kant op en schoot de bal in de korte hoek: 1-1.

De eerste helft ging daarna gelijk op, beide teams hielden elkaar aardig in balans. OFC was na 25 minuten dicht bij een tweede voorsprong: een harde kopbal van spits Rouchan Khairi werd door doelman-Ibrahim uit de bovenhoek geranseld. De hoekschop daarop, werd een inzet van OFC door Volewijckers verdediger Djenghis Dams van de doellijn getrapt. Met de 1-1 ruststand gingen beide teams de kleedkamers in. In het tweede bedrijf had Volewijckers aan het begin een licht overwicht. Het goede combinatiespel leverde echter geen doelpunt op. OFC kwam deze fase zonder problemen door. De geel-zwarten namen na 65 minuten weer een voorsprong. Een sterke actie van Rouchan Khairi leidde de opmaat voor een uitgekookte pass op invaller Cendric Tijmens. Die laatste liet een knal los en de bal sloeg strak in de winkelhaak: 2-1.

In die periode kreeg OFC even later drie geweldige kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar het vizier stond niet op scherp. De beste kans was zelfs tien minuten voor tijd voor De Volewijckers. Een bal in de zestien kwam panklaar voor de voeten van Sora Hernandez. Resultaat: de middenvelder trapte de knikker veel te wild over de lat. Volewijckers probeerde in de laatste fase van de wedstrijd het nog met een slotoffensief, maar de verdediging van OFC onder leiding van de sterk spelende Senna Khairi gaf geen krimp. De partij werd door OFC in de laatste minuut van de extra tijd uitgespeeld.

Een soepele counter met veel vrije ruimte werd benut door Rouchan Khairi. De handenbinder voor de Volewijckers verdediging schoof de bal naar de meegelopen middenvelder Arsenio Middel en die tikte eenvoudig binnen: 3-1.

Voor OFC een nuttige zege en staat daarmee op een stevige positie in de ranglijst. Voor De Volewijckers wordt het nu onderin allemaal heel pijnlijk. De Noord-Amsterdammers spelen geen slechte wedstrijden, maar pakken geen overwinningen waardoor handhaving in deze klasse een hels karwei wordt. 

Tekst: Peter Oud

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)