Zege op Voorschoten brengt Ouderkerk op knappe derde plaats

Met een flinke dosis zelfvertrouwen (na de prima overwinning vorige week op APWC in Utrecht) begon Ouderkerk op de natte zondagmiddag in eigen huis aan de volgende klus. Tegenstander was dit keer Voorschoten ‘97 dat in 1997 werd opgericht na een fusie van de voetbalclubs SV Voorschoten, SVLV en Randstad Sport en is sindsdien de enige voetbalclub in Voorschoten met 1900 leden en daarmee tevens één van de grotere amateurvoetbalclubs in Nederland.

Direct na de aftrap gaven de bezoekers hun visitekaartje af. Een slordige terugspeelbal in de tweede minuut op keeper Dax de Wit kon maar ternauwernood weggewerkt worden. En ook in de vierde minuut waren de bezoekers dichtbij een doelpunt, maar opnieuw wist de Ouderkerkse achterhoede met het nodige kunst- en vliegwerk erger te voorkomen.

Ouderkerk was dus gewaarschuwd en trok vervolgens het spel naar zich toe. In de achtste minuut was het Quinten Drupsteen, die met een geweldige steekpass Jayden Gentenaar alleen voor keeper Jeroen Vlak van Voorschoten zette en met een prima schuiver de goalie het nakijken gaf. (1-0) Dat was het startsein voor een zeer aantrekkelijke wedstrijd met twee ploegen die met verzorgd voetbal regelmatig probeerden tot oplossingen te komen.

Nadat Voorschoten in de 22e minuut een dot van een kans onbenut had gelaten (de bal ging voorlangs omdat één van de voorwaartsen die volledig miste) en Ouderkerk daarmee door het oog van de naald kroop, was de thuisploeg die tot de rust het meest gevaarlijk was. Regelmatig werd daarbij overigens de lange bal gehanteerd, maar met de wind in de rug en een gladde grasmat schoot die meestal door. Echter niet in de 44e minuut, waarbij de tegenstander zich verkeek op de bal en Thijs de Dood vrije doorgang had. Die werd echter onreglementair een halt toegeroepen (vastgepakt), waardoor scheidsrechter Ricardo Ditz niets anders kon doen dan de rode kaart trekken. De vrije trap net buiten de zestien leverde niets op. Ruststand derhalve 1-0.

Na de thee een soeverein spelend Ouderkerk, waartegen voor Voorschoten (dus met 10 man) geen kruid was opgewassen. Wat opviel was dat praktisch elke aanval van de tegenstander al op het middenveld in de kiem werd gesmoord, waardoor telkens opnieuw het vijandelijke doel kon worden opgezocht. Niet elke aanval leverde echter resultaat op, maar genoeg voor de winst. In de 65e minuut: uit een corner op links van Anthony Voskuilen belandde de bal na diverse doelpogingen in een mêlee van spelers uiteindelijk bij Gentenaar, die met een omhaal fraai zijn tweede doelpunt van de middag scoorde. (2-0) En in de 89e minuut, nadat de bal wederom ter hoogte van de middenlijn werd onderschept en Drupsteen werd weggestuurd betekende dat een eindstand van 3-0.

Het levert Ouderkerk een derde plaats op de ranglijst op, met bovendien een wedstrijd minder gespeeld dan de nummer 1 en 2. Volgende week reist Ouderkerk weer af naar Amersfoort, dit keer gaat het op bezoek bij Amsvorde. Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink