Zege voor Ouderkerk op bezoek bij APWC

In Amersfoort ging Ouderkerk op bezoek bij APWC. Sportpark Koppel is gelegen langs het spoor, vlakbij het centrum van Amersfoort. Wegens de huidige regels waren er geen toeschouwers toegestaan. Er stonden enkele geblesseerden langs het veld, eveneens als een aantal bestuursleden van de thuisclub. Circa vijf toeschouwers waren door de bosjes gelopen om de wedstrijd te kunnen aanschouwen, vanachter het hek.

Allebei de ploegen moesten wennen aan de harde wind in Amersfoort. Het waaide overdwars over het veld, waardoor zowel de gastheren als bezoekers er hinder van ondervonden. De wind was dan ook de veroorzaker van de eerste kans. Een voorzet vanaf de rechterkant dwarrelde gevaarlijk langs het doel van APWC. Enkele minuten later was het raak voor APWC. De bal werd voorgegeven vanaf de linkerkant. Er was sprake van miscommunicatie tussen de linksback en de centrale verdediger van Ouderkerk. Beide spelers gingen onder de bal door, waardoor Berat Avci de bal eenvoudig kon aannemen en simpel binnenschoot. De wedstrijd werd gekenmerkt door slordigheden, bij beide ploegen veel foute passes en verkeerde ballen. Het veldspel ging enigszins gelijk op. APWC gebruikte de eigen technische spelers in hun kracht, maar wisten weinig gevaar te stichten voor het Ouderkerkse doel. De bezoekers daarentegen zette tien minuten voor rust aan. Dit leverde gevaarlijke momenten op voor het APWC-doel. Een Amersfoortse verdediger blokte een inzet, de bal ging door het blok net over de lat. Een kanonskogel van Ouderkerk vloog ook net over. Enkele minuten voor rust verdubbelde APWC de voorsprong. Een corner werd afgelegd op de rand van het strafschopgebied. Centrale verdediger Sezer Gurbuz schoof de bal binnen. Na de tweede goal had Ouderkerk kunnen scoren. Thijs de Dood kreeg de bal op vijf meter voor het doel. Hij wilde de bal in de dak van het schot schieten, maar de bal zeilde over.

Gedurende de rust maakte Ouderkerk-trainer Jules Pasteuning duidelijk dat er een tandje bij moest. Het team voetbalde na de pauze een stuk geconcentreerder en in een stukken hoger tempo. Vijf minuten was de tweede helft onderweg toen Kevin Ocran na een passeerbeweging werd neergelegd. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Mitchel Melissen schoot de bal laag in de korte hoek. De bezoekers pakten snel de bal om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. De gelijkmaker viel circa tien minuten later. Soepele aanval van Ouderkerk kwam bij aanvoerder Desley Douglas. Een strakke voorzet van laatstgenoemde werd binnen gekopt door Bart Muns.

Na de vier doelpunten werd het duel grimmiger. De irritaties liepen op door (kleine) overtredingen.  Het optreden van de arbiter van dienst zorgde er niet voor dat spel soepel kon worden voortgezet. Vooral APWC voelde zich benadeeld.  De grensrechters werden meerdere malen genegeerd, zo ook bij de 2-3. De grensrechter van APWC vlagde voor buitenspel, maar werd genegeerd door de arbiter. Er werd door gevoetbald en op miraculeuze wijze bleef de bal, door de wind en het effect, binnen. De bal belandde voor de voeten van Ruben Kalkman en hij zette zijn ploeg op een 2-3 voorsprong. In de slotfase van de wedstrijd waren de Amersfoortsers nog bijna bij de gelijkmaker. Een voorzet werd door Gokhan Turksoy geraakt en de bal kwam tegen de paal.

Trainer Pasteuning van Ouderkerk was erg blij met het feit dat zijn spelers in de tweede helft in een hoger tempo gingen spelen. “Daar ontbrak het in de eerste helft aan.” Door de winst werd de terugreis naar Ouderkerk plezierig. Volgende week speelt Ouderkerk tegen Zwaluwen Utrecht. Bekijk hier de overige uitslagen, het programma en de stand in de zondag derde klasse.