Zesklapper voor AGB tegen Fortuna Wormerveer

AGB heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de topper met Fortuna Wormerveer. De bezoekers, vorig seizoen toch ook een van de titelkandidaten, werden van de mat geveegd: 6-0.

Met pas twee minuten op de klok lag de eerste Amsterdamse goal er al in. Jordan de Jong stuurde Mohammed Bekkach weg en zijn inzet levert een corner op. Uit de corner wist Hamza Amghar el Yettefti de thuisploeg op voorsprong te zetten. Vlak daarna was Fortuna Wormerveer twee keer dicht bij de gelijkmaker, maar Selahattin Dagasan redde goed op inzetten van Yassin El Yaakoubi en Jordi Wigman.

Daarna was met name AGB gevaarlijk. Zo wisten De Jong en Adil Amghar El Yettefti elkaar veelvuldig te vinden op links, maar resulteerde dat niet in een goal. Ook Edip Biberoglu kwam meerdere malen in kansrijke positie, maar zag diverse schoten over gaan. In de slotfase van de eerste helft lukte het AGB wel om de marge uit te breiden. Eerst maakte Adil Amghar el Yettefti de 2-0. Hij omspeelde doelman Justin Jager en schoof de bal in de goal. In de slotminuut van de eerste helft werd het ook nog 3-0 via Bekkach, na een goede aanval over rechts.

Na rust ging AGB verder waar het gebleven was en was het Bekkach die de score verder opvoerde na 4-0. Nadat een inzet van Adil Amghar el Yettefti tegen Jager aan was gekomen, kon Bekkach de rebound binnen schuiven. Daarna werden de bezoekers weer even gevaarlijk met Cerezo Hartgers. Dagasan kwam uit zijn doel en beide spelers kwamen met elkaar in botsing, al had dat ook zomaar een kaart voor de AGB-goalie op kunnen leveren.

Daarna was het woord weer aan AGB en via Hassan Aanzi werd het 5-0, hij kopte binnen op aangeven van Hursut Meric. De assist op de 6-0 was ook van de aanvoerder. Zijn corner werd binnen gekopt door Biberoglu. Daarna ging ook De Jong nog op jacht naar zijn goal, maar het lukte hem niet om de 7-0 op het bord te schieten.

In de slotfase leek Wigman nog op weg naar een eretreffer, maar hij werd onderuit gehaald door Dagasan, die goed weg kwam met geel. Zo deed AGB goede zaken in de strijd om de bovenste plekken en wacht volgende week weer een topper. De Amsterdammers gaan dan op bezoek bij nummer vier IVV. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a