Zevenklapper AGB tegen Hillegom

Het begint weer te draaien en te swingen op Sportpark Ookmeer. AGB komt steeds meer in vorm en laat zien dat het uitstekend kan voetballen. Deze zondag kwam Hillegom op bezoek en daar bleef geen spaan van heel. Het werd 7-1 voor de Amsterdammers. Met een schuin oog werd ook de wedstrijd van koploper HBC gevolgd. De Heemstedenaren gingen namelijk met 4-2 onderuit tegen Kolping Boys. Volgende week wacht de kraker tussen koploper HBC en achtervolger AGB. Het verschil bedraagt nu 3 punten.

Vorig weekend won AGB ook met ruime cijfers (2-5), op bezoek bij LSVV. “En nu hebben we daaraan een perfect vervolg gegeven”, aldus Imdat Ilguy. De oefenmeester van de Amsterdammers was erg in nopjes. “We speelden echt een hele goede eerste 45 minuten. Er was veel beweging, met een á twee keer raken. We hebben Hillegom zwaar onder druk gezet. In de eerste helft hadden we zelfs meer moeten scoren dan vier keer.” Rechtsback Faouzi ben Yerrou maakte de openingstreffer. De tweede treffer werd opgezet aan de linkerkant en het doelpunt werd gemaakt door Jordan de Jong. De derde goal viel eveneens via de linker speelhelft. Linksback Mounir Darrazi zette de aanval op en rondde vervolgens zelf af. Door het centrum werd de vierde treffer opgezet. Combinatie tussen Adil Amghar el Yettefti en Edip Biberoglu. Eerst genoemde schoot met scherp en zette de 4-0 op het scorebord.

Met een 4-0 stand werd de tweede helft begonnen. “We hebben toen ook weinig tegenstand gehad en onze productie doorgezet. Wel was er nog een smetje op de wedstrijd.” Ilguy liet Bjorn Purperhart na lange afwezigheid een half uur voor tijd invallen. Bij een uitbraak van Hillegom gleed de verdediger uit en haalde aanvaller neer. Scheidsrechter Ouendag toonde de rode kaart en de verdediger mocht inrukken. Een balende Ilguy over dit moment. “De wedstrijd was bijna afgelopen en allang gespeeld. Bjorn gleed uit… Het was een leuke wedstrijd niet naar, maar de scheidsrechter gaf aan dat dit nou eenmaal de regel is…” Hillegom schoot in de laatste minuut de vrije trap binnen, hiermee redde Calvin Arendse de eer. Daarvoor was AGB al naar een 7-0 uitgelopen. De vijfde Amsterdamse goal werd gescoord door Adil Amghar el Yettefti, nadat aanvoerder Hursut Meric een vrije trap nam. De zesde goal was wederom een combinatie tussen Adil Amghar el Yettefti en Biberoglu, ditmaal rondde de laatstgenoemde spits de aanval af. En de zevende goal werd gemaakt door Mohamed el Rougui, nadat Mohammed Bekkach aflegde vanaf de achterlijn.

Volgende week de topper tegen HBC. Ilguy kijkt er naar uit. “Ben heel tevreden over vandaag. Het middenveld stond erg goed, dit gaat steeds beter en Hillegom kwam totaal niet in de wedstrijd. Als we vanuit onze kracht spelen en zo doorgaan, dan kan niemand ons tegenhouden.” Zondag 12 februari wordt om 14:30 afgetrapt in Heemstede. Bekijk hier de overige uitslagen, stand en het programma van de zondag eerste klasse.

De foto bij het artikel betreft een archieffoto

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB