Zohair Chiddi (Nieuw West United) schiet met scherp tegen TABA

Aan de hand van Zohair Chiddi heeft Nieuw West United overtuigend middenmoter TABA opzij gezet. De spits was liefst vijf keer trefzeker in de met 6-1 gewonnen wedstrijd, waardoor de Amsterdammers nog altijd stevig aan kop gaan in de zondag vierde klasse E.

Halverwege was het duel al lang en breed gespeeld en had Chiddi zijn hattrick te pakken. De spits, hersteld van een rugblessure die hem twee weken aan de kant hield, opende uit een afgeslagen hoekschop de score. Ilias Hamdi verdubbelde vervolgens de marge, waarna Chiddi zelf met twee treffers de score naar 4-0 tilde. Eerst onderschepte hij een te korte terugspeelbal en vlak voor rust maakte hij op aangeven van Hamdi zijn derde van de middag.

Zo makkelijk als het de eerste helft ging, zo moeizaam ging het na rust voor de ploeg van Abderrahman Ahannach. Max Marrink deed namens TABA iets voor terug voor de eer. “Het was een beetje zoeken, we liepen steeds meer achteruit. Na de 4-1 werden we weer wakker”, blikte Chiddi terug. De spits stond op en maakte er nog twee, allebei na goed voorbereidend werk van Achraf Barjiji. Daarmee kwam zijn totaal op vijf doelpunten en een 6-1 eindstand.

Zijn teller staat dit seizoen inmiddels op negentien doelpunten voor de koploper, met wie Chiddi maar al te graag wil promoveren. “Vorig jaar kwamen we niet in de buurt, nu moet het lukken. Daar heb ik het volste vertrouwen in.” Bovendien lijkt Nieuw West United te hebben afgerekend met een stroeve reeks van voor de winterstop. “Als we die allemaal hadden gewonnen, waren we al bijna kampioen. Dan was het niet meer leuk geweest. Zo houden we het een beetje spannend”, lachte hij.

De koploper heeft inmiddels een voorsprong van zeven punten op Fortius. Wat er met de gestaakte wedstrijd tegen Swift gebeurt, is nog niet duidelijk. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Archieffoto: John Beckman