‘Zuid Amerikaanse vechtmachine’ RODA ’23 knokt zich langs Antibarbari

RODA ’23 heeft zondagmiddag een zwaarbevochten overwinning geboekt op Antibarbari. De ploeg van hoofdtrainer Bnar Toofeek moest diep gaan en won uiteindelijk met 4-5.

De bezoekers moesten naar Rotterdam om het duel af te werken. Gedurende de wedstrijd was er aan de overkant het voetbalstadion De Kuip te zien, waar in de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax maar liefst zesmaal werd gejuicht. Op het veld van Antibarbari was dat zelfs negenmaal het geval. Ondanks het feit dat RODA ’23 met een hoop blessures kampte, kon Toofeek een uitstekend basisteam op de been brengen. Het begin ging echter niet zoals gehoopt. Binnen enkele minuten bezorgde Niels de Visser de thuisploeg namelijk een vroege voorsprong, na een persoonlijke fout bij RODA ’23.

De voorsprong was alleen niet voor lang. In de achtste minuut kreeg Thomas Steinhart de bal aan de zijkant aangespeeld. Hij bereikte Quint Piris, die wegdraaide en hard op doel schoot. In eerste instantie redde de keeper van Antibarbari, maar daarna was het alsnog raak. RODA ’23 had de smaak te pakken en maakte ook de 1-2. Na goed druk zetten van Piris verspeelde de keeper de bal. De doelverdediger kon niets anders doen dan ingrijpen, maar daarmee veroorzaakte hij wel een penalty. Tom Kok ging achter de bal staan en schoot onberispelijk raak. Toen Abdellah Attalj vlak voor rust ook nog eens de 1-3 maakte, kon RODA ’23 met een goed gevoel de rust in gaan.

Wederom kwamen de bezoekers echter slecht de kleedkamer uit. Joey Barendse zorgde voor de aansluitingstreffer en tien minuten later mocht De Visser zomaar zijn tweede van de wedstrijd maken. Een persoonlijke actie zette het duel vervolgens weer op zijn kop. Een lange pass kwam terecht bij Bart van den Boogaard. Hij sneed naar binnen en besloot voor eigen succes te gaan, waarbij hij de bal schitterend om de keeper heen krulde. Daardoor moest Antibarbari risico nemen en werden de ruimtes groter. Kok profiteerde daarvan in de rebound na een afstandsschot. In de blessuretijd maakte Joe Thomas nog wel de 4-5, maar RODA ’23 hield stand en nam een knappe zege mee naar huis.

“We hebben het hier echt geweldig gedaan”, zo oordeelde Toofeek na afloop. “Het was een rommelige wedstrijd, met twee teams die wilden winnen. Bij ons heb ik échte mannen op het veld gezien. Waar het in het verleden bij ons wel eens ontbrak aan volwassenheid, deden we het ditmaal echt geweldig. Door sommigen zijn we wel eens een ‘Zuid-Amerikaanse vechtmachine’ genoemd en ik denk dat we dat in deze wedstrijd hebben laten zien. Mijn ploeg verdient dan ook een groot compliment.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)