Home / Algemeen / Zuidoost United na verlenging voorbij RCH

Zuidoost United na verlenging voorbij RCH

In de Bijlmer heeft Zuidoost United met 3-3 gelijk gespeeld tegen RCH. Dit resultaat is, na de 2-3 zege in de heenwedstrijd, voldoende voor de Amsterdammers om in de finale van de nacompetitie uit te mogen komen. De bevrijdende gelijkmaker voor Zuidoost United viel pas in de verlenging.

Zuidoost United begon goed en zette de gasten uit Heemstede onder druk. Een treffer kon dan ook niet uitblijven en werd door spits Henny Manis tegen het net geschoten. Na de 1-0 bleef Zuidoost United beter en kwamen zij via Virgil Lieuw-A-Soe op 2-0.

Zuidoost United groep
In de slotfase van het duel had Zuidoost United last van vermoeidheid en kwam RCH steeds meer oprukken. De gasten gingen achterin één op één spelen en vonden de aansluitingstreffer. Niet veel later viel ook de 2-2 en op dat moment had RCH nog maar één treffer nodig  voor een verlenging. Deze treffer kwam er ook. De bezoekers kregen in de 98ste minuut een strafschop en schoten deze feilloos binnen, 2-3.

IMG_2172

In de eerste helft van de verlenging werd niet gescoord. In de tweede vijftien minuten rechtte een vermoeid Zuidoost United nog één keer haar rug en knalde Mitchel Blankendaal de 3-3 op het scorebord. RCH probeerde het nog wel maar kwam niet meer aan een noodzakelijke treffer om degradatie naar de vierde klasse af te wenden.

IMG_2010

Zuidoost United treft in de volgende ronde De Meer. Een bekende tegenstander, beide teams troffen elkaar eerder dit seizoen twee keer in de reguliere competitie. Zuidoost United-coach Esajas: “We weten van De Meer wat ze kunnen. Dit seizoen wonnen we een keer en speelden we een keer gelijk, het wordt zondag vast en zeker weer een spannende wedstrijd. Mijn team is na dit lange seizoen echter wel vermoeid. We moeten afwachten wie er aankomend weekend allemaal fit zijn om te spelen.”

Klik hier voor alle uitslagen in de nacompetitie op zondag

Foto’s Mario. Wormhoudt

Send this to a friend