Home / Algemeen / Zure nederlaag voor De Dijk

Zure nederlaag voor De Dijk

Vorige week zaterdag won De Dijk de eerste competitiewedstrijd in en tegen het Friese Buitenpost. Door een goal van Abraham Misehouy werd er met 0-1 gewonnen. In de thuiswedstrijd tegen NSC Nijkerk kreeg De Dijk weer een mogelijkheid om punten te behalen. Echter werd er ongelukkig met 0-2 verloren, terwijl er gezien het spelbeeld wel meer in had gezeten.

NSC Nijkerk nam dus de drie punten mee terug naar Gelderland, na afloop baalde De Dijk-trainer Andre Teuling als een stekker. “Het eerste dat in me opkomt is ‘onnodig’. We deden het niet slecht, dus er had zeker meer in gezeten.” Gezien het wedstrijdbeeld is de teleurstelling van Teuling terecht. Het team van De Dijk startte de wedstrijd enthousiast, het gehele team zat er kort op. Ook werd veel de diepte gezocht, waarmee de bezoekers enige moeite hadden. De Dijk-aanvaller Adam Akhayad riep in de eerste tien minuten om een strafschop, maar de bal werd op de juiste manier door NSC-verdediger Timo Schefcyk verdedigd. Na het eerste kwartier kreeg Nijkerk meer grip op De Dijk en nam het initiatief over. Max Klink, de Amsterdamse keeper, moest handelend optreden na kansjes van Luuk Oosterling en Yannick Cornelisz. Gedurende de eerste helft kreeg De Dijk meer de bal, het team van Teuling speelde rond en probeerde de aanvallers te lanceren. Tot noemenswaardige kansen kwam dit niet.

In de tweede helft kwam De Dijk beter in de wedstrijd. Bij vlagen werd de zestien van de bezoekers uit Nijkerk omsingeld. De Amsterdammers gaven veel voorzetten, alleen dat leverde weinig gevaar op. Ook de hoekschoppen, het aantal nog net op twee handen te tellen, werden niet in kansen omgezet. De Dijk kreeg via aanvoerder Hjalmar Oomens wel een mogelijkheid. Oomens werd bereikt door linksback Kaya IJssendijk, die de bal veroverde door voor zijn tegenstander te komen. Vervolgens kapte Oomens zijn tegenstander uit, dribbelde door en schoot van twintig meter. De bal belandde in de handen van NSC-goalie Thodorie Velanas.

Het duel werd verder vooral op het middenveld uitgevochten, met een overwicht van De Dijk. Het eerste écht grote kans op een goal was voor de bezoekers. Van afstand werd de bal richting de goal geschept. Aan het eind daalde de bal snel, deze belandde op de lat. Een minuut later kreeg ook De Dijk een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Ivo de Waal probeerde het met een stift, maar zijn bal verdween niet in het doel. In minuut 79 kwam De Dijk ongelukkig op achterstand. De Nijkerkse invaller Mo Ajiach stoomde op en wilde de bal hard voorgeven. Ruben van Dam wilde de voorzet blokken, maar kreeg deze ongelukkig tegen zich aan geschoten. Hierdoor rolde de bal via de korte hoek binnen, keeper Klink stond letterlijk op het verkeerde been. Vanwege de achterstand wisselde Teuling een verdediger voor een aanvaller, maar het mocht niet baten. Nijkerk wist te profiteren van de ontstane ruimte, na een goede aanval wist Anass Ghaddari de tweede Nijkerkse treffer te maken.

Na het laatste fluitsignaal van Haico Michielsen stond De Dijk met lege handen, wat erg zuur voor de spelers aanvoelde. Volgende week gaan de Amsterdammers op bezoek bij Genemuiden. Swift speelde deze speelronde tegen Genemuiden, tegen tien man gingen de Amsterdammers ten onder.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse Zaterdag B 

Swift gaat in tweede competitiewedstrijd onderuit tegen Genemuiden