Zwaar weer voor DVVA en HBOK

DVVA en HBOK krijgen het steeds moeilijker in de eerste klasse A als het gaat om lijfsbehoud. Beide ploegen verloren vandaag. DVVA ging met 4-0 onder bij SVL terwijl HBOK verloor met 0-2 van Eemdijk.

DVVA kreeg uiteindelijk een behoorlijk pak slaag maar de nederlaag was wel wat geflatteerd. Het grote manco bij de ploeg van Sjaak Tersteek is het scoren. De kansenverhouding was gelijkwaarddig maar SVL sprong er wat beter mee om.  Na de 1-0 in de twintigste minuut kreeg Teun Meurs een grote mogelijkheid om de stand weer in evenwicht te brengen. SVL maakte het wel af en kwam een kwartier voor tijd op 2-0. Na de hervatting het zelfde spelbeeld. Kansen voor beide partijen maar alleen SVL dat scoorde met een 4-0 eindstand als gevolg. Volgende week ontvangt DVVA directe concurrent CSW uit Wilnis. Een echte zespunten wedstrijd dus.

HBOK: In een op kracht op gebaseerde wedstrijd heeft Eemdijk uiteindelijk aan het langste eind getrokken. Eemdijk kwam in de 1e helft door een voorgetrokken vrije bal die ingeschoten werd door de nr 4 op voorsprong. Henk Abercrombie tekende de ee…rste helft voor de enige echte kans van HBOK maar werd(onrechtmatig?) gestuit in het strafschopgebied. De scheidsrechter kenmerkte zich deze wedstrijd vooral door het doodfluiten waardoor het spel vooral stillag. Ondanks het zwakke optreden van de scheidsrechter had HBOK het toch vooral aan zichzelf te danken dat het verloor. Ondanks een rode kaart voor Luke van Rhenen ging HBOK toch nog vol voor een punt door ook nog eens 1 op 1 te gaan spelen. Dit resulteerde in een redelijke kans voor Tom de Lange maar meer ook niet. Er kwam hierdoor wel meer ruimte voor Eemdijk wat uiteindelijk in de laatste minuut resulteerde in de 0-2. Kortom onderin wordt het spannend!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)