Zwaarbevochten overwinning De Meteoor

De Meteoor heeft het gat met zijn concurrenten tijdelijk vergroot tot negen punten. De Amsterdammers wonnen in een spannend duel met 2-0 van De Wherevogels, terwijl het duel tussen Zeevogels (derde) en Dynamo SC (tweede) werd uitgesteld.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 4b

De Wherevogels is voor De Meteoor al jaren een lastige tegenstander die dus niet zomaar wordt verslagen. Dat bleek zondagmiddag eveneens, want de bezoekers waren sterker in de openingsfase. De club uit Purmerend had het betere van het spel, was de baas op het middenveld en creëerde kansen. Desondanks was het De Meteoor met de eerste poging. Nederlof verlengde een lange bal richting Amakran, maar de buitenspeler werkte de bal over het doel. Ook De Wherevogels was een aantal keer zeer gevaarlijk. Zo kreeg de spits een vrije schietkans, maar wist keeper Van Zwieten de bal tegen te houden.

Hoewel de bezoekers het overwicht in de wedstrijd hielden, werden de uitbraken van De Meteoor na een half uur steeds gevaarlijker. Voorn, Nederlof en Amakran kregen achtereenvolgens kansen om de wedstrijd open te breken, al waren de pogingen niet van dien aard dat de bal binnenviel. Toch was het vijf minuten voor rust alsnog raak. Kammeron raakte de bal kwijt, maar heroverde deze en zette direct de aanval op. Aan de rechterkant kreeg Voorn de bal, waarna hij op snelheid langs zijn tegenstander ging. Zijn perfecte voorzet kwam terecht bij Nederlof die als een échte spits de bal binnengleed. Een aanval uit het boekje: 1-0.

Het was een doelpunt op een perfect moment, want De Meteoor kon zo met een goed gevoel de tweede helft in. Gedurende het tweede bedrijf speelden beide ploegen niet bepaald beter. Het spel speelde grotendeels rondom het middenveld af, terwijl de opstootjes eveneens heviger werden. Daarmee werd het spel vertraagd, wat De Meteoor niet bepaald slecht uitkwam.

De Wherevogels zette het laatste kwartier alles op alles om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. In de blessuretijd ging tweemaal de keeper mee naar voren, maar steeds kon hij er niet bij. Tijdens de laatste hoekschop van de wedstrijd werd de bal weggewerkt en kon De Meteoor counteren. Voorn ging zijn tegenstander op snelheid voorbij en kon in het open doel de 2-0 tegen de touwen jagen. De scheidsrechter floot vervolgens direct af voor het einde van de wedstrijd.

Trainer Trevor Strobbe was na het duel trots op zijn ploeg. “Het was vandaag een zwaarbevochten overwinning. De eerste helft wisten we de wedstrijd niet onder controle te krijgen, maar de tweede helft hebben we écht als team geopereerd. Dan is het natuurlijk hartstikke fijn dat we aan het einde nog de 2-0 maken. Ik zeg altijd tegen Voorn dat hij meer moet profiteren van zijn snelheid en dat heeft hij nu gedaan. We gaan ons nu weer richten op volgende week”, aldus Strobbe.

Tekst: Jordi Smit