Zwanenburg door nederlaag bij Wijk aan Zee uitgeschakeld

Vorige week was trainer Mehmet Simsek verbaasd over de gang van zaken bij de KNVB in de nacompetitie, maar een week later speelt dat geen rol meer. Zwanenburg is door een 2-0 nederlaag op bezoek bij Wijk aan Zee uitgeschakeld en blijft daardoor ook volgend seizoen vierdeklasser.

Na het 1-1 gelijkspel tegen Saenden moest de ploeg van Simsek winnen in en tegen Wijk aan Zee om nog kans te maken op promotie. Op een goed begin na, waarin Zwanenburg een paar kleine kansjes kreeg, liepen de gasten achter de feiten aan. Wijk aan Zee was in alles sneller of feller dan Zwanenburg. Elke slag op het middenveld werd gewonnen door de thuisploeg, dat de duimschroeven aandraaide.

Met een halfuur op de klok opende Wijk aan de Zee de score. Thijs Hittema werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en de toegekende penalty werd verzilverd door Huib de Vries: 1-0. De thuisploeg kon de wedstrijd voor de rust al zo goed als beslissen, maar de lat, een polletje of doelman René Jonker lag in de weg voor de 2-0.

Deze tweede treffer viel uiteindelijk na ruim een uur spelen. Mike Niesten ontving de bal na een afgeslagen aanval en zijn uithaal vanaf de rand van het strafschopgebied liet Jonker kansloos. Pas daarna besloot Simsek met een aanvalsoffensief iets te forceren, alleen zat een doelpunt er de hele wedstrijd niet in voor Zwanenburg. Het is de Zwanenburgers niet gelukt om binnen één seizoen terug te keren naar de derde klasse. Volgend seizoen wacht een nieuwe kans in de vierde klasse.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zondag.

Met dank aan Evert Jonker
Archieffoto boven: Het Amsterdamsche Voetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)