Zware dreun terwijl heel De Dijk hoopte op een mentale opkikker

Andre Teuling: “Jong, leren en presteren”

De Vierde Divisie vloek van De Dijk duurt voort. Ook tegen ARC slaagde De Dijk er niet in een thuiswedstrijd te winnen. De Dijk kreeg zaterdagmiddag een enorme dreun te verwerken, diep in blessuretijd. Het eindigde uiteindelijk met 10 tegen 11 en een 2-3 nederlaag.

Tot aan de 80e minuut leidde de Amsterdammers met 2-1 tegen de subtopper ARC. Coach Andre Teuling: “Deze klap komt heel hard aan”, vertelde hij na afloop. We stonden met 2-1 voor op dat moment. We waren goed, we speelden goed. Amir Riffi zet ons twee keer op voorsprong. We scoren echt een goed openingsdoelpunt en komen verdient op 1-0. Ook ARC heeft kwaliteiten, ze staan niet voor niets stevig in de middenmoot. Na de 1-1 komen we op 2-1, Riffi schiet een gegeven strafschop erin.”

“In de eerste helft en tweede helft hadden we net zo veel kansen als ARC’, zei Teuling. ‘We creerden onze kansen zelf. We speelden bij vlagen goed, al leden we wel soms onnodig balverlies. Dat ARC op 2-2 komt in de 82 minuut was al een fikse domper. Bij die 2-3 in de 96e minuut lag een relatief eenvoudige terugspeelbal op Cle Vos De Mooij ten grondslag aan de uiteindelijke nederlaag. Die had nooit mogen vallen, we stonden toen trouwens al ruim tien minuten met een man minder – door een onbegrijpelijke directe rode kaart voor Obed Kwofie, kort na de 2-2 – op het veld, terwijl er op ons een overtreding wordt gemaakt. Een volgende tegenslag. We hebben de hele wedstrijd gedurfd te voetballen. Maar uiteindelijk is het wel weer 2-3 en staan we met lege handen na afloop. En daar baal ik gigantisch van.”

Teuling vervolgd: “We moeten de goede dingen meenemen naar de uitwedstrijd van volgende week zaterdag tegen Kloetinge. Het scenario van vandaag had niemand ooit kunnen bedenken. Mentaal wordt er een enorm beroep gedaan op mijn jonge jongens. Het zit gewoon erg tegen, we moeten en zullen eruit klimmen. Dat gaan we doen. Dit seizoen is een leerschool, maar we zijn ook bezig in een prestatie competitie. Als je toch ziet met wat voor plezier we aan het trainen zijn, vol gas geven. Ook vandaag weer, alles uit de kast. Bij een doelpunt – tijdje terug dat we er twee maakten in een wedstrijd – springt iedereen op van de bank en rent het veld in. De beleving is gewoon erg goed. ”