10 goals bij UVV-AH’78


Wedstrijdverslag  UVV 1AH’78 1

Zaterdag 5 mei 2012
Sportpark de Paperclip, Vleuten

Ruststand: 1-1, eindstand: 5-5

Scoreverloop: 28. Ted Rooijakkers (1-0); 31. Sebastian Schildt (1-1); 46. Paul v.d. Born (1-2); 47. Leo Faber (2-2); 52. René de Blok (3-2); 60. Thomas van Middelkoop (3-3); 64. René de Blok (4-3); Sebastian Schildt (4-4); 83. René de Blok (5-4); 85. Sebastian Schildt (5-5, pen.)
Toeschouwers: 95

F’jes-voetbal bij UVV – AH’78: 5-5

Ooit wel eens uw zoon, kleinzoon (of kleindochter) bij de lokale voetbalclub aan het werk gezien? Aandoenlijk kluitjesvoetbal, een toegeeflijke scheidsrechter en uitslagen van 3-6 of 7-5 zijn dan eerder regel dan uitzondering. Op die leeftijd ook prima, alles kan en mag nog bij die kleintjes.

Maar om nu te zeggen: 5-5 bij een seniorenwedstrijd tussen twee 1e teams…

Met name na rust waanden de toeschouwers op de Paperclip zich bij een pupillen-wedstrijd, de ene goal lag nog niet bij de ene partij in het net of aan de andere kant was al weer gescoord. Met goed voetbal had dit weinig meer van doen en waar het aan lag: gebrek aan concentratie, wedstrijdinstelling, aangepaste opstelling of gewoonweg slecht verdedigen. Wie het weet mag het zeggen, maar na 90 minuten stond er echt 5-5 op het scorebord.

En daar mogen de bezoekers uit Huizen nog het meest “blij” mee zijn, want na 83 minuten stond nog de 5-4 voor UVV op het bord en was scheidsrechter Stein uit Cothen zo vriendelijk om AH’78 een strafschop toe te kennen (en benut door Sebastian Schildt), anders was het met lege handen uit Vleuten weggegaan.

De bezoekers uit Huizen startten met een enigszins aangepaste opstelling vanwege schorsingen en blessures en kwamen redelijk uit de kleedkamer: na 16 minuten was het Thomas van Middelkoop die een lob van doellijn afgehaald zag worden, anders was een relatief vroege voorsprong voor AH’78 een feit geweest.

Na een goede 25 minuten liet de thuisploeg wat meer van zich zien, al combinerend werd het doel van Stefan Koster gezocht. In de 28e minuut een slippertje van Hans Barmentlo in het centrum van de verdediging, Ted Rooijakkers nam de bal over en met een fraaie lob passeerde hij vanaf 18 meter Stefan Koster: 1-0. De bezoekers reageerden al na 3 minuten: uit de scrimmage na een corner van Rachid Saghraoui belandde de bal uiteindelijk voor de voeten van Sebastian Schildt, hij haalde droog uit vanaf 16 meter: 1-1 

Het laatste kwartier voor rust was duidelijk voor AH’78: een knappe schuiver van Mahmoud el Boustati verdween via de binnenkant van de paal in de handen van keeper Richard Brilleman en in de 40e minuut was het weer el Boustati die na een rush van Rachid Saghraoui met links uithaalde, zijn inzet werd wederom gekeerd door Brilleman van UVV.

Na rust ‘ontaardde’ de wedstrijd in een schiettent: al na 1 minuut was het AH’78 dat een voorsprong nam na een goede combinatie door het midden tussen Sebastian Schildt en Paul v.d. Born. Laatstgenoemde maakte geen fout door alleen voor keeper Brilleman de rust te bewaren en in te tikken: 1-2. Een minuut later was het al weer gelijk: niet goed opletten bij een corner stelde Leo Faber in staat om een terugspringende bal van de kruising simpel van 5 meter binnen te werken: 2-2

Het telraam moest tussen de 50e en 85e minuut uit de tas gehaald worden, de goals vielen als rijpe appelen bij beide teams in het netje. Telkens was het UVV dat een voorsprong nam en AH’78 dat weer langszij kwam, René de Blok van de thuisploeg kreeg het op zijn heupen en profiteerde 3 keer (een loepzuivere hattrick) van min of meer chaotisch verdedigen bij de bezoekers. Daar tussendoor scoorden Thomas van Middelkoop (mooie solo) en Sebastian Schildt (2x, intikker en strafschop) voor de rood-zwarten uit Huizen.

Na 90 minuten stond dus de 5-5 op het scorebord, AH’78 “verdiende” hierdoor een punt en was nog het meest gelukkig hiermee. De busreis naar Huizen werd aanvaard in de wetenschap dat er volgende week gewonnen moet worden van CJVV uit Amersfoort  om de 3e periode te kunnen pakken. En laat nu juist CJVV de ploeg zijn die nog niet vrij is van degradatiezorgen..

Opstelling AH’78:
Stefan Koster, Jacob Heinen, Hans Barmentlo (73. Leandro Parera), Tim Renes, Paul Reumer, Paul v..d. Born, Sebastian Schildt, Khalid Hammouti (46. Jaimy Haage), Rachid Saghraoui, Mahmoud el Boustati (60. Bilal Marroua), Thomas van Middelkoop

´Slotje´

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)