Foto Jaap Maars: Aalsmeer vier de zege na de late treffer van Calvin Koster

Aalsmeer in blessuretijd, dankzij Koster, langs Renswoude

In de zaterdag tweede klasse B heeft Aalsmeer voor de tweede week op rij met 1-0 weten te winnen. Na Almere werd nu Renswoude verslagen. Het doelpunt van Calvin Koster viel pas in de tweede minuut van de blessuretijd.

Ondanks dat de treffer aan de late kant viel was de zege voor de ploeg van Cor van Garderen meer dan verdiend. De thuisclub heerste op vele fronten en zag het harden werken dan ook beloond. Van Garderen tegen Voetbalinaalsmeer.nl: “Dik en dik verdiend. We hebben Renswoude bij de strot gepakt en niet meer losgelaten. Natuurlijk heb je dan het geluk dat die goal zo laat nog valt. Ik heb vandaag een ploeg gezien die rustig bleef, ook als het even niet lukte. Dat heeft zich uitbetaald.”

Foto Jaap Maars: Ook Salih Yildiz stuit op doelman Van Ginkel
Foto Jaap Maars: Ook Salih Yildiz stuit op doelman Van Ginkel

Na een eerste kans voor de bezoekers was het Aalsmeer dat de lakens uit deelde. Calvin Koster was als eerste in de buurt van een treffer, maar zijn inzet bij de eerste paal trof geen doel. Een tweede kans voor Koster (hij stuitte op doelman Van Ginkel) even later gevolg door een derde en een schot van Mark Ruesink bleven eveneens onbenut zodat de rust bereikt werd met een 0-0 stand.

Ook na de hervatting domineerde Aalsmeer. Renswoude moest steeds meer achteruit. Na het inbrengen van Kocon en Doeswijk werd de druk alleen maar groter. Peter Neuvel had pech met een fraai schot in de verre hoek. Naarmate de wedstrijd vorderde begon de tijd in het nadeel van Aalsmeer weg te tikken. Burak Sitil raakte de paal en Kocon faalde oog in oog met doelman Van Ginkel.

Foto Jaap Maars: Calvin Koster was weer eens goud waard voor Aalsmeer
Foto Jaap Maars: Calvin Koster was weer eens goud waard voor Aalsmeer

De bezoekers wreven zich al in de handen met een punt, maar nadat de uitstekend fluitende scheidsrechter Jager drie minuten blessuretijd aangaf zette de thuisploeg nog een keer aan. En dat betaalde zich uit. Calvin Koster bezorgde Aalsmeer, na een assist van Kocon, de tweede overwinning van het seizoen.

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer/Arno Maarse
Foto’s Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)