Aalsmeer staat koppositie af na brilstand tegen Delta Sports

Het blijft stuivertje wisselen in de top van de zaterdag tweede klasse B. FC Aalsmeer kwam vanmiddag op eigen veld tegen Delta Sports niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Door het puntenverlies moet de formatie van trainer Cor van Garderen de koppositie af staan aan FC Almere, dat op bezoek bij De Meern met 0-3 won.

“Een terechte uitslag. De eerste helft was voor hun en de tweede helft voor ons. Ik vond dat wij voor de rust veel te zenuwachtig waren. Dat komt door de druk en het is toch wat onervarenheid aan onze kant. Zo nu en dan liepen wij als een kip zonder kop over het veld. In het tweede helft hebben we ons goed hersteld”, aldus Van Garderen.

Na de pauze was Aalsmeer de bovenliggende partij. Calvin Koster kreeg een goede kans op de openingstreffer maar stuitte op de Delta Sports-doelman. Beide ploegen konden het net niet vinden vanmiddag en de wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0.

Ondanks het puntenverlies is er geen man overboord voor Van Garderen. De top drie – Almere, Aalsmeer en De Bilt -ligt nog dicht bij elkaar. “Aan het begin van het seizoen zei ik dat dit de ploegen zijn die voor het kampioenschap gaan strijden. Die voorspelling is aardig uitgekomen. Het kan nog alle kanten op”, aldus Van Garderen.

Over twee weken moet Aalsmeer op bezoek bij laagvlieger Zevenhoven en Almere krijgt DHSC op visite. Van Garderen: “DHSC is een reuzendoder. Ze hebben twee keer De Bilt verslagen en tegen ons een keer gelijkgespeeld. Dat zal geen makkelijke pot worden voor Almere. Voor de rest moeten we denk ik beter niet teveel naar een ander kijken. Uiteindelijk moeten we het zelf doen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B

Verslag: Justin Crombeen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!